Tenis

Ljubičić pao za sat vremena

Ivor Krapac • četvrtak, 03.11.2011.
Ljubičić pao za sat vremena
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić doživio je uvjerljiv poraz u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Baselu. Nakon što je rano došao do breaka prednosti, Ljubo u nastavku ogleda s Nijemcem Florianom Mayerom više nije napravio puno - vodeći njemački tenisač je za samo 59 minuta proslavio prvu pobjedu u njihovim međusobnim susretima...

Za razliku od tri prethodna ogleda, uključujući i nedavni u osmini finala Pekinga, Ivan Ljubičić ovog puta protiv Floriana Mayera nije otišao s terena s pobjedom u rukama. Prvi njemački reket, 22. na svijetu, dočekao je svoju priliku među posljednjih 16 u Baselu, slomivši Ljubu sa 6:3 i 6:1, s velikom serijom osvojenih gemova od sredine prvog seta.

Lako do četvrtfinala

Mayer nije potrošio puno vremena na dosadašnjem ovotjednom putu u singlu. Osminu finala protiv drugog hrvatskog reketa prošao je vrlo brzo, a dan ranije, u prvom kolu protiv Janka Tipsarevića, slavio je još brže, predajom šestog nositelja iz Srbije kod zaostatka od 5:1 zbog ozljede zadnje lože.

Vezane vijesti

Nijemcu je u nastavku turnira put otvoreniji i zbog jedne druge ozljede, one Andyja Murraya, koji je odustao od nastupa u Baselu također zbog problema sa zadnjom ložom. Mayer je upravo u toj četvrtini ždrijeba, a u četvrtfinalu će dočekati boljeg iz dvoboja Stanislasa Wawrinke i Nizozemca Robina Haasea.

Početak je pripao Ivanu, s breakom za vodstvo od 2:0 u prvom setu, ali iza toga, drugi hrvatski reket osvojio je još samo jedan gem prije nego se kod zaostatka od 6:3 i 5:0 našao korak do poraza. Mayer je ekspresno nadoknadio rani izgubljeni servis-gem i kod 2:2 u prvom setu vratio stvari na početne pozicije, da bi ubrzo došao na svoje i potpuno prelomio ovaj meč.

Nakon što je gubio s 3:2 u prvom setu, bez breaka zaostatka, 28-godišnji Nijemac dobio je čak devet gemova zaredom, a u toj velikoj seriji, četiri gema osvojio je na Ljubičićevom servisu. Iskorištenost break-lopti pritom mu je bila savršena, 4/4, a uključujući i break iz ranijeg dijela prvog seta, završio je s 5/5.

Gem do poraza, Ivan se zadržao u meču na servisu za smanjenje na 5:1 u drugom setu, ali više od toga nije uspio napraviti. Mayer je odradio servis za pobjedu bez poteškoća.

Poslije Ivana Dodiga, kojeg je u prvom kolu svladao Stanislas Wawrinka, Hrvatska je, tako, ostala i bez drugog predstavnika u singlu na dvoranskoj tvrdoj podlozi u Švicarskoj.

ATP Basel, 3.11.2011., osmina finala:
Mayer (Njemačka) - Ljubičić (Hrvatska) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios04.11.2011. u 09:18
    Cijenim Ljubu bez obzira na rezultate sad pred kraj karijere, ali on si ipak ovakve poraze ne smije dozvolit. Mayer je odličan igrač, ali nebi smio izgubiti od njega takvim rezultatom, lik ga je razorio...
    rios
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 18:19
    Ljubičić je žurio kući...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 17:39
    Ljubo šta ti bi...ovaj Mayer je Croat killer..pašu mu svi dok god su iz HR..
    Obrisan korisnik