Košarka

Bavčević: "U Dardi nastaviti niz"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 04.11.2011.
Bavčević: "U Dardi nastaviti niz"
Foto: Ivana Jurica

Poslije pobjede nad sinjskim Alkarom na Baldekinu košarkaše Jollyja Jadranske banke Šibenik čeka serija gostujućih utakmica. Prvo je na rasporedu gostovanje kod Darde, momčadi koja još uvijek nema pobjede u ovogodišnjoj sezoni. Ali ne zavarava to Šibenčane, zna trener Nikša Bavčević jako dobro da ih, unatoč tome, u Baranji čeka jako težak posao.

Dolazi li novi igrač?

Pitali smo Bavčevića i hoće li zbog ozljede Petanija klub možda posegnuti i za nekim novim igračem: "Moramo prvo vidjeti što će biti s Teom. To je prva stvar, moramo vidjeti koliko će bit njegovo odsustvo. Tea smo uzeli, on ima svoj validan ugovor, svoj status u ovom klubu. Mi moramo vidjeti što je s njim i što ćemo učiniti. Dupliranje ili tripliranje bilo bi glupo. U nedjelju ćemo sigurno biti pametniji. Nama će dobro doći tjedan bez službene utakmice, za to vrijeme organizirat ćemo barem dvije prijateljske utakmice. Ako bi bila potreba onda mislim da će vjerojatno doći do nekakve reakcije. Sad kakva će to reakcija biti, privremena ili stalna stvarno ne mogu kazati", istaknuo je Bavčević.

"Mi sada imamo situaciju da nas čekaju tri gostovanja: idemo u Dardu, pa u Zadar i onda u Zabok. Cijeli studeni nas nema u Šibeniku. To nije dobro za naše navijače, nije dobro ni za momčad. Tri tako teška gostovanja mogu naopako okrenuti situaciju u klubu. Pozitivno i negativno", istaknuo je u uvodu pressice Bavčević.

Dva je hendikepa uoči gostovanja u Dardi naveo Bavčević: "Mi se sada susrećemo s protivnikom koji ima tri poraza, sva tri na gostovanjima. Naš susret bit će Dardi prva utakmica kući i normalno da su te tenzije u momčadi, momčadi koja ima aspiracije na Ligu za prvaka. Sad mi dolazimo kod njih nakon 0:3. Sasvim je sigurno da će to biti jako, jako teška utakmica. Mislim da će dvorana biti puna, oni imaju akustičnu dvoranu, vruću publiku koja ih podržava. I to je nama prvi hendikep. Drugi je ozljeda Tea Petanija."

Trener o Dardi

I u Dardi su dvojica igrača koje je Bavčević već trenirao. Riječ je o Ridlu i Perajici. O ostatku momčadi Bavčević je kazao: "Oni su još doveli Jugu iz Kvarnera, Budimira, bivšeg igrača Zaboka, doveli su ga iz Mađarske, Milenkovića koji je igrač iz Širokog Brijega, tu je i Gamma. Njihovi su Mandić, Meznarić. To je momčad slična Alkaru, približne kvalitete. To je isto privatni klub, pandan našem klubu. Doveli su trenera Senada Muminovića. Jako organizirana momčad. Niti jednu utakmicu nisu bili slomljeni."

Playmakera koji je ovog ljeta na Baldekin stigao iz Borik Puntamike čeka operacija, kazao je trener bankara: "On ima frakturu palca desne ruke i u nedjelju će ga operirati doktor Marin Vidošević. Ne moram vam ni govoriti koliki je to udar na nas. Mi smo sad ostali samo na Gulamu kao jedinom pravom, klasičnom playmakeru. Tu je Ross koji će pripomoći, ali on po vokaciji nije pravi play. Ostali smo na Gulamu i na njegovih 16 godina na plećima. Neizvjestan je i Luka Vlaić koji nije trenirao cijeli tjedan. Nisam siguran da će putovati s nama u Osijek. Plus Grubišić, čiji specijalistički nalaz čekamo iz Zagreba nakon što do kraja tjedna odradi pregled. I tad ćemo sa sigurnošću znati kad ga možemo očekivati."

"Mi gore idemo da učinimo ono za što radimo, a to je da pobijedimo. Da pokušamo nastaviti njihov negativni niz, odnosno nastaviti naš pozitivni niz", jasan je u najavi utakmice bio Bavčević.

Prošlo kolo

U prošlom kolu Darda je poražena na Višnjiku. Trener Jollyja Nikša Bavčević pojasnio je što je to presudilo u korist Zadrana u toj utakmici: "Oni su Zadra uspjeli limitirati u šutu, ali dogodila se jedna nevjerojatna stvar. Oni su imali 23 koša, a Zadar 56. Raritet je da netko ima 56 skokova. Mislim da će to biti rekord ove lige, da to nitko neće napraviti. I na to ih je Zadar slomio, ne na njihovu lošu igru. Jako, jako organizirana momčad, obrambeno se tu vidi trenerski rukopis. Momčad koja je sad pod pritiskom da nas dobije."

Susret je najavio i Paško Vrlika: "To je momčad koja ima tri poraza, tri gostujuća, ovo im je sad prva domaća utakmica. Sigurno će biti napaljeni. Imaju malu dvoranu s vrućim navijačima. Oni već vide pobjedu, računaju na nju. Mi smo u dobrom tonusu. Imamo hendikep što Tea neće biti, sad smo tanki na playu. Sad trebamo biti jači. Mi imamo svoj cilj, otići u Dardu i pobijediti. To bi nam bila velika pobjeda, jer sad nas čekaju tri teška gostovanja. Kad bi ovo dobili bio bi nam to dobar oslonac."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 23:01
    da da meni je obrisano
    Obrisan korisnik
  • woogla04.11.2011. u 15:42
    zašto je izbrisan post nekog forumaša da darda nije u slavoniji nego u baranji?
    woogla
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 12:48
    a ništa 25 minuta ross na playu, a barem 15 min mali gulam! nema starih i mladih, samo dobrih i loših ili onih koji žele i onih koji ne žele. ako je mali talent, onda neka igra. A-1 liga je savršena za nekoga tko ima 16-18 godina. nije jaka, a opet jača od juniorskih tekmi.
    Obrisan korisnik