Vodeni sportovi

Thorpe: "Imam još puno posla"

Ante Dubravac • petak, 04.11.2011.
Thorpe: "Imam još puno posla"

Nakon skoro pet godina stanke na natjecanju Svjetskog kupa u Singapuru australski plivač Ian Thorpe vratio se natjecanjima plasiravši se u finale na 100 metara mješovito.

Drugim vremenom (56,74) u svojoj polufinalnoj skupini Ian Thorpe označio je svoj povratak u bazene. Australac je u svojoj bogatoj karijeri osvojio čak pet zlatnih olimpijskih medalja, 11 puta je bio svjetski prvak a cjelokupnu svjetsku javnost je oduševio 1998. godine kada je sa samo 15 godina postao najmlađi svjetski prvak u muškoj konkurenciji.

"Ne sjećam se utrke uopće. Sjećam se starta i dodirivanja zida na kraju," izjavio je Thorpe i dodao: " Vjerojatno sam mogao puno stvari učiniti bolje, ali zaista sam sretan što sam se vratio plivanju i što sam odradio ovaj prvi nastup pa se sada mogu koncentrirati na poboljšanje svojih nastupa."

Thorpedo planira nastupiti i u utrci 100 metara leptir: "Pogledao sam svoje vrijeme i nisam znao je li to brzo ili sporo, ne znam koliko bi ono trebalo biti. Sada mogu raditi na tehničkim stvarima, imam još puno posla."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!