Košarka

Počinje nova sezona PROam lige Sjever

Sportnet • petak, 04.11.2011.
Počinje nova sezona PROam lige Sjever

Ovu subotu, 5. studenog, igrači PROam košarkaške lige Sjever vraćaju se na parkete. Njih 181 raspoređeno je u 16 momčadi, a svaka od njih traži svoj put do naslova prvaka.

Prošlogodišnji prvaci, momčad PMF Tropics, nakon više od pola godine ponovno su u punom sastavu. U momčad se vratio se teže ozlijeđeni Marko Nemec, što će svakako biti poticaj Tropicsima da u novu sezonu uđu sigurniji u svoje mogućnosti na terenu.

Najzanimljivija momčad ovogodišnjeg izdanja lige zasigurno je Privredna banka Zagreb, koja je okupila pojedince iz više prošlogodišnjih momčadi i stvorila interesantnu skupinu igrača. Momčad predvođena Jerkovićem, Brkićem, Pamićem i Medakom će, ako gledamo isključivo popis igrača na papiru, biti jedan od favorita za medalju.

Nove momčadi poput Rookies SK, Pravni fakultet Badgers i KSET moj-toner.com potpuna su enigma za ostale momčadi, koje će tek nakon prvih nekoliko kola otkriti s kim to imaju posla.

Svoja razmišljanja u vezi početka nove sezone iznio nam je igrač Pravnog fakulteta Badgers, Stefan Đokić: "Ekipa PF Badgers ulazi u sezonu vrlo motivirano, s visokim sportskim ambicijama. Iako o protivničkim ekipama malo znamo, vjerujemo da ćemo svima pružiti dobru partiju i da nikome protiv nas neće biti lako. Kao našu prednost prvenstveno vidimo kolektivnu i nesebičnu igru, potentnu visoku liniju te dugu klupu."

Sitni Kriminalci su se pojačali prošlogodišnjim najboljim obrambenim igračem lige, Markom Kozlovićem, te će tako titulu juriti na krilima tandema Brčina-Kozlović.

U potragu za novim snagama dala se i Indukcija, tako da će od ove sezone boje njihovog kluba braniti i mladi Šehić te veterani lige Kuprešak i Piplica. Kapetan Indukcije Dario Vitas je prije početka sezone izjavio: "Nadam se da ćemo tijekom sezone biti kompletni i bez nekih većih povreda i izostanaka s obzirom na to kakve nas ekipe čekaju. Cilj je uhvatiti play-off, što naravno neće biti lagano, ali mislim da uz raspoloženog Igora Ercega, Vedrana Salopeka, Brunu Žmirića i Zorana Kordića možemo napraviti dobar rezultat."

Nakon odlaska Kozlovića iz njihovih redova, JSK se morao dati u potragu za novim rješenjem ispod koša. Pronašli su ga u obliku Damira Mijića, koji u ligu ulazi kao novi igrač. Kako će se snaći u novoj sredini, saznat ćemo uskoro.

Za vrijeme ljeta ni Antitalenti nisu sjedili prekriženih ruku, već su svoju priliku za pojačanjima pronašli u mladim igračima Ivanu Markusiju i Marku Muterinu.

Sve u svemu, možemo reći da nas čeka zanimljiva sezona puna kvalitetnih i napetih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!