Rukomet

Posljednji vlak za Podravku

Sportnet • subota, 05.11.2011.
Posljednji vlak za Podravku
Foto: www.rk-podravka.hr

Rukometašice Podravke Vegete ove subote gostuju u Ljubljani, u sklopu petog kola Lige prvakinja. Budući da nakon četiri odigrana kola Podravka ne zna za pobjedu i da se nalazi na začelju grupe s jednim osvojenim bodom, današnje gostovanje je posljednji vlak za ostanak u igri za četvrtfinale natjecanja.

Rukometašice Podravke nalaze se u teškoj situaciji prije gostovanja u Sloveniji, ali s eventualnom pobjedom ostale bi u igri za nastavak natjecanja. Iako na svom kontu imaju samo jedan bod, uz pobjede u zadnja dva kola te poklapanjem ostalih rezultata, Podravka se može probiti do drugog mjesta u skupini. Treće mjesto u skupini donosi nastavak natjecanja u Kupu kupova.

Na gostovanju u Ljubljani Kokice će pokušati uzvratiti Slovenkama za poraz u prvom kolu, u kojem je Krim pobijedio sa 24:23. Trener Neven Hrupec upoznat je sa svim mogućim raspletima skupine i za utakmicu sa Krimom najavljuje da Podravka uzima minimalno bod ili puni plijen. To bi Koprivničanke ostavilo u igri za Europu, mišljenja je Hrupec te dodaje: "Koncentracija mora biti na visini cijelu utakmicu, a sve igračice moraju dati obol dobrom, kvalitetnom igrom i u obrani i u napadu. Moramo biti strpljivi, ali sigurno je da s Krimom možemo trčati više nego s Larvikom i Viborgom, jer one su nešto drugo."

Ključna stvar u utakmici za Podravku je zaustaviti Penezić i pokušati ne razbraniti Grubišić, te podići Lidiju Horvat čiji golovi najviše nedostaju Kokicama. "Lidija dobro radi na treninzima, ali očito je pod velikim pritiskom zbog dosadašnjih utakmica. Nadamo se da će se to promijeniti u utakmici sa Krimom", izjavio je Hrupec.

Svoju najavu utakmice dala je i Miranda Tatari koja vjeruje u svoju ekipu: "Mi ne igramo loše. Igramo dobro, s obzirom na ekipu koja nema nikakvih zvijezda niti zvučnih imena. Kolektiv je kod nas najvažniji, dobro funkcioniramo i dobro igramo, nažalost upali smo u najtežu skupinu." Miranda naglašava da Kokicama nedostaje učinak s desne vanjske pozicije i vjeruje da Lidija Horvat može proraditi u Ljubljani.

Krim Mercator se nalazi u puno boljoj situaciji od Kokica, ali u timu su svjesni da moraju doći do bodova u današnjoj utakmici ako žele proći u četvrtfinale Lige prvakinja. Tone Tiselj je u najavi utakmice rekao da se momčadi jako dobro poznaju i da tu nema iznenađenja, ali i da se ne opterećuje igrom Podravke, već igrom svoje ekipe. Pohvalio je kolektiv Kokica i naglasio da je Podravka dobro uigrana momčad.

Susret petog kola Lige prvakinja između Krim Mercatora i Podravke Vegete na rasporedu je danas od 17.30 sati.

(tekst: Tomislav Rukelj)

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Larvik HK19:20Viborg
Krim Mercator22:22Podravka Vegeta
1Larvik HK 6161:138+238
2Viborg 6161:16106
3Krim Mercator 6143:151-86
4Podravka Vegeta 6146:161-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!