Zimski sportovi

NHL: Trojac bez pardona

Krešimir Ferlak • nedjelja, 06.11.2011.
NHL: Trojac bez pardona

Subota je, kao i obično, bila vrlo radna za momčadi Nhl-a. Na led su izašle 22, a posebno su se istaknule tri. Boston, Philadelphia i Detroit su sjajnim predstavama posramili svoje suparnike, koji će prošlu noć željeti što brže zaboraviti. Phoenix je slavio protiv Edmontona i prekinuo niz Oilersa od šest uzastopnih pobjeda.

Prvi puta od 1994., Toronto je bio vodeća momčad lige nakon gotovo mjesec dana sezone. Maple Leafsi zaista imaju odličan start u sezonu, ali noćas su doživjeli grubo prizemljenje. Aktualni prvaci su stigli u Toronto i pokazali da nisu zaboravili igrati hokej, te da je njihovo posljednje mjesto u konferenciji vjerojatno bilo samo privremeno.

Prvi period nije dao naslutiti katastrofu domaćina, igralo se ravnopravno, a Bruinsi su poveli pogotkom Tylera Seguina s igračem više koji je već tada dao počeo pokazivati da će to biti njegova večer. Isti igrač je pogotkom otvorio drugi dio, a kada je samo osam sekundi kasnije zabio i Milan Lucic domaćini su se potpuno raspali.

Pet minuta prije kraja trećine, Seguin je zabio i treći gol, te tako upotpunio svoj prvi hat-trick u karijeri. Četrnaest sekundi nakon njega zabija i David Krejci, a domaćine su u trećoj dionici dokrajčili još jednom Lucic, te Gregory Campbell koji je postavio konačnih 7:0 za Boston! Zanimljivo je da su Maple Leafsi imali više udaraca na gol (25-20), ali obrana i vratari su zaista igrali lošu utakmicu.

Već nakon tri minute utakmice u Philadelphiji, moglo se predosjetiti da će ovo biti dobra noć za Flyerse. Golovima Jamesa van Riemsdyka i Jaromira Jagra imali su ranih 2:0. No, ipak je malo tko očekivao da će nakon dva perioda rezultat biti čak 8:0 za domaće!

Zabijali su redom Talbot, Giroux, Voraček, Couturier, Simmonds i Carle. Tek su u trećem periodu domaćini oduzeli gas, pa su Blue Jacketsi ublažili poraz preko Dorsetta i Clitsomea, a drugim pogotkom na susretu Couturier je zabio deveti Flyersa, pa je završilo 9:2. Nastavila se, tako, teška sezone za Columbus, a njihov trener Scott Arniel već je neko vrijeme na izlaznim vratima kluba.

Detroit Red Wingsi su krenuli u sezonu s pet uzastopnih pobjeda, da bi zatim doživjeli šest poraza u nizu. Na to u Detroitu nisu navikli i bilo je jasno da će ubrzo stati tome na kraj. Žrtve su bile Patke iz Anaheima, koje su Red Wingsi potpuno nadigrali, pa gosti mogu biti i sretni da su otišli sa samo pet pogodaka u mreži.

Dominacija je možda bila najizraženija u prvom periodu kada je Detroit postigao jedan pogodak preko Niklasa Kronwalla. U drugom se prednost nadogradili Henrik Zetterberg i Nicklas Lidstrom, a legendarni kapetan je donio i 4:0 na samom otvaranju treće. Konačan rezultat postavio je Johan Franzen, te su tako Šveđani postigli svih pet pogodaka Detroita. Jimmy Howard je obranio 22 pokušaja Anaheima za drugi shutout sezone.

Niz od šest uzastopnih pobjeda mladih Oilersa zaustavljen je u Arizoni. Phoenix Coyotesi su nadigrali Edmonton i zasluženo došli do pobjede od 4:2. Langkow i Aucoin su u prvom dijelu odveli domaćine na 2:0, a Coyotesi su tu prednost uspješno održali do kraja. Za Edmonton je jedan pogodak postigao prvi izbor drafta Ryan Nugent-Hopkins, koji predvodi Oilerse po golovima i bodovima.

Washington je imao 2:0 kod Islandersa, ali su domaćini sve preokrenuli i slavili s 5:3. Pogotkom Dereka Roya na penale je Buffalo dobio Ottawu, Chris Kunitz je na isti način donio slavlje Pittsburghu u Los Angelesu, dok je Adam Henrique u produžetku riješio dvoboj New Jerseya i Winnipega u korist Devilsa, a David Legwand donio pobjedu Predatorsima kod Sharksa Domaće pobjede još su ostvarili Rangersi, te Minnesota Wild.

NHL, rezultati, 5.11.2011.: Toronto – Boston 0:7, Ottawa – Buffalo 2:3 (SO), New Jersey – Winnipeg 3:2 (OT), NY Islanders – Washington 5:3, NY Rangers – Montreal 5:3, Philadelphia – Columbus 9:2, Detroit – Anaheim 5:0, Minnesota – St.Louis 2:1, Phoenix – Edmonton 4:2, Los Angeles – Pittsburgh 2:3 (SO), San Jose – Nashville 3:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn06.11.2011. u 14:40
    stvarno ovaj nas Dekanich nema srece... prosle godine pored odlicnog Rinnea, i sigurnog back-upa Lindbacka nije mogao dobit vise od 1 tekme... sad kad bi se lakocom probio u Columbusu lik se ozlijedi
    greenhorn