Zimski sportovi

Preokret Tampe u floridskom derbiju

Ante Jukić • ponedjeljak, 07.11.2011.
Preokret Tampe u floridskom derbiju

Posljednji dan netom završenog tjedna donio je dva intrigantna dvoboja u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Vancouver Canucksi su se nakon niza loših rezultata iskalili na Chicago Blackhawksima, dok je Tampa izvela veliki preokret protiv rivala iz susjedstva.

Dan nakon što su Boston Bruinsi sa 7:0 "razvalili" Maple Leafse usred Toronta, i aktualni doprvaci dokazali su kako nisu preko noći zaboravili igrati hokej. Vancouver Canucksi, koji se poprilično muče na startu nove sezone, noćas su s visokih 6:2 slavili u Chicagu, u utakmici u kojoj je kanadska momčad demonstrirala lakoću igranja s igračem više.

Canucksi su noćas iskoristili čak pet od šest takvih situacija (Henrik i Daniel Sedin, Booth, Rome i Hamhuis), dok domaćini nisu materijalizirali niti jednu od svojih pet, tako da je potop Blackhawksa, za koje su zabili Frolik i Kruger, bio neizbježan. Jedini pogodak Canucksa u situaciji "pet na pet" bio je djelo Hansena.

Utakmica u Chicagu tako je, zahvaljujući brutalnom powerplayju gostiju ostala lišena neizvjesnosti, no uzbuđenja zato nije nedostajalo u floridskom derbiju. Golovima Campbella, Kopeckog i Santorellija, domaći Panthersi su u prvoj trećini došli do visokih 3:0, a onda je uslijedio veliki preokret Tampe. Povratak gostiju je inicirao Malone, na 3:2 je smanjio Stamkos, da bi za 3:3 sredinom posljednje trećine pogodio Purcell. Konačnih 4:3 za Lightning u raspucavanju je postavio Moore. Ovo je šesta pobjeda Tampe u posljednjih osam utakmica, a treba napomenuti i da se novim pogotkom, desetim u sezoni, Stamkos izjednačio s Kesselom na vrhu ljestvice strijelaca.

Odličnu večer za goste upotpunili su Dallas i Calgary. Starsi su, na krilima dvostrukog strijelca Benna, s 5:2 slavili protiv Caroline, dok su Flamesi pogocima Giordana i Glencrossa okrenuli početno vodstvo Colorada (Stasny), za konačnih 2:1 kanadske momčadi u denverskom Pepsi Centru.

Jedini negostoljubivi domaćini noćas su bili NY Rangersi, koji su s čistih 3:0 ispratili Winnipeg Jetse. Goste je pogotkom za 1:0 točno na polovici utakmice načeo Stepan, a onda je pobjedu Rangersa s dva pogotka "zaključao" Gaborik.

NHL, rezultati, 06.11.2011.: Carolina - Dallas 2:5, Florida - Tampa Bay 3:4 (SO), NY Rangers - Winnipeg 3:0, Chicago - Vancouver 2:6, Colorado - Calgary 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2011. u 21:02
    Sharksi osvajaju ove godine sto posto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 11:12
    Booth je brzo počeo zabijati nakon što je došao, rano je reći, ali čini se da je bila dobra trampa.
    Obrisan korisnik