Tenis

Jurak do polufinala parova

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.11.2011.
Jurak do polufinala parova

Uspješno apsolvirane kvalifikacije, poraz u prvom kolu glavnog turnira od Regine Kulikove i s Ruskinjom Ninom Bračikovom polufinale turnira parova ishod su tjedna Darije Jurak na 50.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Nantesu.

Nakon što je bez izgubljenog seta preko Poline Pehove (6:4, 7:5), Caroline Romeo (6:4, 6:2) i Josephe Adam (6:4, 6:2) izborila nastup u glavnom turniru Darija Jurak je u prvom kolu 50.000 $ vrijednog ITF Challengera u Nantesu izgubila od Regine Kulikove. 129. tenisačica svijeta Zagrepčanku je nadigrala u svakom pogledu i za manje od sat vremena ostavila na dva gema (1:6, 1:6).

Prve nositeljice turnira parova Jurak i Ruskinja Nina Bračikova (hrvatskoj teniskoj javnosti u posljednje vrijeme najpoznatijoj kao 135. igračici svijeta koja je dva tjedna zaredom u Lagosu izgubila od nadolazeće zvijezde Donne Vekić) dogurale su do polufinala. Michaela Hončova i Anna-Giulia Remondina susret prvog kola predale su im zbog ozljede bez da su i izlazile na teren, Alison Riske i Stefanie Vögele pobijedile su 6:4, 6:4, ali su poklekle protiv kasnijih pobjednica Stephanie Foretz Gacon i Kristine Mladenovic (4:6, 1:6).

Nantes, 1. kolo: JURAK (Hrvatska, q) - Kulikova (Rusija) 1:6, 1:6, 3. kolo kvalifikacija: JURAK (Hrvatska) - Adam (Francuska) 6:4, 6:2

Polufinale parova: JURAK/Bračikova (Hrvatska/Rusija, 1) - Foretz Gacon/Mladenovic (Francuska) 4:6, 1:6, Četvrtfinale parova: JURAK/Bračikova (Hrvatska/Rusija, 1) - Riske/Vögele (SAD/Švicarska) 6:4, 6:4, 1. kolo parova: JURAK/Bračikova (Hrvatska/Rusija, 1) - Hončova/Remondina (Slovačka/Italija) predaja Hončove i Remondine bez borbe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!