Tenis

Blizanke zaustavile Vrljić

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.11.2011.
Blizanke zaustavile Vrljić
Foto: Maja Giljanović

Odličan je tjedan za Anom Vrljić. 27-godišnja Zagrepčanka je kroz kvalifikacije izborila nastup u glavnom ždrijebu 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Istanbulu, ostvarila još dvije pobjede i protiv šeste nositeljice Portugalke Koehler igrala za prvo polufinale sezone, a u paru s Bosankom Mervanom Jugić-Salkić dogurala je do finala i protiv prvih nositeljice sestara blizanki Ljudmile i Nadje Kičenok posustala tek u produljenom tie-breaku trećeg seta.

Ana Vrljić je nakon jedne u kvalifikacijama (Vaideanu) u glavnom ždrijebu 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Istanbulu ostvarila nove dvije pobjede: Valentinu Ivanjenko pobijedila je 6:4, 6:1, protiv Anastazije Vasiljeve nadoknadila je gubitak prvog seta i sa spašenom meč-loptom u tie-breaku drugog (9:7) treći set dobila 6:2.

Za prvo polufinale sezone nakon četvrtfinala Futuresa u Dijonu (Van Uytvanck) i Challengera u Mariboru (Jevtimova) i Les Contamines-Montjoiea (Feuerstein) morala je preko Portugalke Marie Koehler, ali šesta nositeljica pobijedila ju je 7:6, 6:4.

Vezane vijesti

Još se dalje Vrljić probila u paru s Mervanom Jugić-Salkić. Zagrepčanka i Bosanka bez izgubljenog su seta prošle Tadeju Majerič i Vasiljevu (6:2, 6:2), Terezu Mrdežu i Doroteju Erić koje su im predale zbog ozljede i Katerinu Kozlovu i Ivanjenko (7:6, 6:4), ali u finalu su nakon osvojenog prvog seta (6:4) prve nositeljice Ljudmilu i Nadju Kičenok ispustile iz stiska. Blizanke su projurile drugim (6:1), a u produljenom tie-breaku trećeg slavile 10-7.

Vrljić je ovo bilo četvrtfo finale sezone: u Zagrebu je s Ani Mijačikom izgubila od Jelice Kostove i Sobaskiewicz (6:1, 3:6, 10-12), u Mariboru su od Vrljić i Mijačike bolje bile i Karen Castiblanco i Adriana Perez (3:6, 6:7), a Sarajevo je sa sugrađankom Marijom Abramović osvojila protiv Koehler i Florencije Molinero (5:7, 7:6, 10-4).

Istanbul, četvrtfinale: VRLJIĆ (Hrvatska, q) - Koehler (Portugal, 6) 6:7(4), 4:6, Osmina finala: VRLJIĆ (Hrvatska, 6) - Vasiljeva (Ukrajina) 2:6, 7:6(7), 6:2, 1. kolo: VRLJIĆ (Hrvatska, q) - Ivanjenko (Ukrajina) 6:4, 6:1

Finale parova: VRLJIĆ/Jugić-Salkić (Hrvatska/BiH, 2) - N. Kičenok/Lj. Kičenok (Ukrajina, 1) 6:4, 1:6, 7-10, Polufinale parova: VRLJIĆ/Jugić-Salkić (Hrvatska/BiH, 2) - Ivanjenko/Kozlova (Ukrajina) 7:6(8), 6:4, Četvrtfinale parova: VRLJIĆ/Jugić-Salkić (Hrvatska/BiH, 2) - MRDEŽA/Erić (Hrvatska/Srbija) predaja Mrdeže i Erić bez borbe, 1. kolo parova: VRLJIĆ/Jugić-Salkić (Hrvatska/BiH, 2) - Majerič/Vasiljeva (Slovenija/Ukrajina) 6:2, 6:2, MRDEŽA/Erić (Hrvatska/Srbija) - Ates/Guldas (Turska) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!