Nogomet

Šimunić: "Jedva čekam Tursku"

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 07.11.2011.
Šimunić: "Jedva čekam Tursku"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska reprezentacija u Čatežu se priprema za okršaj protiv Turske. Josip Šimunić dobro se sjeća nesretnog poraza od Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine, međutim, ne želi govoriti o nikakvoj osveti...

Iskusni stoper Dinama, Josip Šimunić, protiv Turske će nastupiti 91. put u reprezentativnom dresu. Prošao je Šimunić puno toga s reprezentacijom, od odličnih izdanja pa do onih koja su bila za zaborav.

Josip Šimunić: "Moramo se vratiti tehničkom nogometu. Imamo odlične igrače, imat ćemo ih i u budućnosti. Svima se moraju tresti gaće kada igraju protiv Hrvatske. Jedva čekam Tursku".

"Bio sam na četiri velika natjecanja i želim sudjelovati na barem još jednom. Svima nam je čast igrati za Hrvatsku i nisu u pravu oni što govore da nam nije drago igrati u reprezentativnom dresu. Svi želimo igrati i pobjeđivati kako bi razveselili naše navijače, barem većinu njih. Naime, ima i onih koje ne vesele naši uspjesi", rekao je Šimunić na konferenciji za novinare.

Branič je naglasio da ne želi previše razmišljati o Turskoj: "Ne želim o njima razmišljati, neka oni razmišljaju o nama. Ako mi igramo onako kako Bog zapovijeda, onda možemo pobijediti svakoga. Ako nismo pravi onda puno toga ne štima, vidjeli smo kako je u Ateni bilo. Međutim, Atenu treba zaboraviti i siguran sam da će svaki igrač u Istanbulu dati 'milijun posto'. Uza sve to, trebat će nam i malo sreće".

Često se u medijima provlači da se Hrvatska želi osvetiti Turskoj za poraz na Euru 2008. godine, međutim, Šimunić se s tim ne slaže: "Osveta nije prava riječ jer se radi o sportu. Turci su tada imali sreće, a nas sreća nije pratila i tako je to u sportu. Ne priželjkujem osvetu, ali sigurno nam je pomisao na tu utakmicu dodatan motiv. Ako ih pobijedimo bit će nam svima lakše, jer nas još uvijek prati gorak okus tog poraza u Beču".

Iskusni branič nije želio uspoređivati sadašnju Tursku i onu prije tri godine, ali je zato prokomentirao stanje u našoj svlačionici: "Mi smo svjesni da nismo tako dobri kao prije tri godine. Ne znam zbog čega, ali poslije utakmice u Beču mi smo u nekoj blokadi. Međutim, naša velika snaga je tehnički nogomet i moramo tako igrati, po tome je Hrvatska poznata".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 23:19
    e moj fudge da smo bar mi ponekad podcijenili protivnika u nas toga nema bilic uvjek najavljuje oprez i svakog protivnika respektira pocevsi od malte,latvije,andore i slicnih zato i jesmo ovoliko pali,koji mrtvi respekt idemo na pobjedu i nsita drugo to je pravi smjer a ne nije smak svijeta ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 23:09
    anele,ja bih tebe pitao gdje ti živiš?al ozbiljno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 21:38
    ..daj ne seri Joe...ko se to ne veseli kad repka igra dobro...??
    Obrisan korisnik
  • greenhorn07.11.2011. u 21:24
    nije nikakvo podcjenjivanje, stvarno smo po imenima bolja momcad i to moramo konstatirati, tako da ce biti sramota ako se ne kvalificiramo na euro
    greenhorn
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 21:15
    Evo tipicno nase podcjenjivanje protivnika. U kojim to mega klubovima igraju ovi igraci koje si nabrojao? Mislim i ja da smo mi ipak bolji, ali imaju Turci igrace u podjednako dobrim klubovima...
    Obrisan korisnik