Tenis

Berdych i Tsonga korak do Londona

Vedran Babić • srijeda, 09.11.2011.
Berdych i Tsonga korak do Londona
Foto: EPA

Kako Masters 1000 turnir u Parizu teče, tako sve izglednije postaje da će preostala tri slobodna mjesta za London popuniti upravo ona tri tenisača koja trenutno drže te pozicije. Tomaš Berdych i Jo-Wilfried Tsonga već su izborili treće kolo i tako stigli na korak od matematičkog osiguranja plasmana na završni turnir, dok se prvi nastup Mardyja Fisha tek očekuje...

Nije bilo uvjerljivo kao nedavno u Pekingu (6:1, 6:0), no pobjeda se svejedno piše. Tomaš Berdych porazio je Fernanda Verdasca 6:3, 7:5 i tako povisio prednost u međusobnom omjeru na 9-4. Mogao je Čeh i ranije riješiti dvoboj da je realizirao jednu od četiri meč lopte na servisu za meč kod 5:4 u drugom setu.

Bilo kako bilo, peti nositelj i bivši osvajač ovog turnira (2005.) izborio je pobjedu i sada ga od drugog uzastopnog plasmana na završni turnir u Londonu dijeli samo jedna pobjeda. Sve je u njegovim rukama i moralo bi se dogoditi veliko čudo da "izvisi", čak i u slučaju poraza u osmini finala. Protivnik će mu biti bolji iz dvoboja 11. nositelja Janka Tipsarevića i Alexa Bogomolova Jr.-a.

Vezane vijesti

Inače, Berdych je protiv Verdasca upisao svoju 49. pobjedu na Touru ove sezone (20 poraza), a Jo-Wilfried Tsonga došao je do jubilarne 50. protiv još jednog Španjolca, Guillerma Garcije-Lopeza.

Rezultat 6:3, 6:4 možda će zavarati jer Španjolac je osvojio sedam poena više protiv servisa (28-21), ali je realizirao samo jednu od šest break prilika. Tsonga je meč zaključio s četiri uzastopna gema nakon zaostatka 4:2.

I Tsonga, koji je prije tri godine osvojio ovaj turnir, je sada na korak do Londona, a svoju ulaznicu pokušat će osigurati u četvrtak kada se susreće s boljim iz dvoboja Almagro - Seppi. Almagro je deveti u borbi za London, no završni turnir vidjet će samo ako ode do kraja, što se ne čini baš realno.

Osmi u poretku, Mardy Fish, tek će u srijedu igrati svoj meč drugog kola protiv Nijemca Floriana Mayera. I njemu također za plasman u London treba četvrtfinale, dakle dvije pobjede.

Treće kolo još su izborili Andy Roddick (13. nositelj) i Richard Gasquet (16. nositelj), a osim našeg Ivana Dodiga, još je pet tenisača prošlo u drugo kolo. Kei Nishikori i Marcel Granollers prošlog su tjedna bili najugodnija iznenađenja turnira u Baselu odnosno Valenciji, no u Gradu svjetlosti nisu se proslavili.

Nishikorija je u dva seta eliminirao Ukrajinac Sergij Stahovskij, dok je Granollers poslije gubitka prvog seta predao meč domaćem tenisaču Jeremyju Chardyju. John Isner je poslije gotovo tri sata igre u tie breaku trećeg seta nadjačao Stanislasa Wawrinku. Utorak je bio sretan i za Feliciana Lopeza te Juana Monaca.

ATP Masters 1000 Pariz, 1. kolo:
Stahovskij (Ukrajina) - Nishikori (Japan) 6:4, 6:3
Isner (SAD) - Wawrinka (Švicarska) 6:7 (3), 7:5, 7:6 (5)
F. Lopez (Španjolska) - Llodra (Francuska) 7:6 (7), 6:3
Monaco (Argentina) - Young (SAD) 6:4, 6:2
Chardy (Francuska) - Granollers (Španjolska) 6:3, predaja Granollersa

2. kolo:
Tsonga (Francuska, 6) - Garcia-Lopez (Španjolska) 6:3, 6:4
Gasquet (Francuska, 16) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (4)
Berdych (Češka, 5) - Verdasco (Španjolska) 6:3, 7:5
Roddick (SAD, 13) - Benneteau (Francuska) 6:4, 6:4

Parovi, 1. kolo:
Benneteau/Mahut (Francuska) - Knowles/Malisse (Bahami/Belgija) 6:3, 6:3
S. Gonzalez/Kas (Meksiko/Njemačka) - Bracciali/A. Ram (Italija/Izrael) 3:6, 7:6 (5), 10-4
Melo/Soares (Brazil) - Kubot/F. Mayer (Poljska/Njemačka) 6:4, 6:3
Čermak/Polašek (Češka/Slovačka) - Bellucci/Seppi (Brazil/Italija) 6:2, 6:3
Fleming/J. Murray (VB) - F. Lopez/Verdasco (Španjolska) 6:1, 2:6, 10-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!