Zimski sportovi

Starsi zadržali vrh, visok poraz Leafsa

Vedran Babić • srijeda, 09.11.2011.
Starsi zadržali vrh, visok poraz Leafsa

Dallas Starsi nanijeli su prvi domaći poraz Washington Capitalsima i upisali 11. pobjedu, koja ih i dalje drži na vrhu Zapada. Maple Leafsi doživjeli su i drugi uzastopni težak poraz, a Detroit Red Wingsi polako pronalaze očekivanu formu...

Ulaskom u posljednju trećinu dvoboj Washington Capitalsa i Dallas Starsa bio je izjednačen, baš kao i cijela utakmica. Ryder je dvaput doveo goste u vodstvo, no Semin i Carlson vraćali su stvari na početak. Sve dileme oko pobjednika ipak su razriješene unutar prvih osam minuta posljednjeg perioda. Starsi su za to vrijeme postigli tri pogotka (Burish, Benn, Nystrom) i stigli do četvrte uzastopne pobjede.

Nakon teškog poraza kod kuće od Boston Bruinsa 6. studenog, Toronto Maple Leafsi na istom su mjestu razočarali i protiv Florida Panthersa, koji su tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Leafsi su imali 11 udaraca više (39-28), no odličan je na vratima gostiju bio Jose Theodore s 38 obrana. Završilo je 5:1 za Pantherse.

Uoči početka sezone proglašavani su za jedne od glavnih favorita, no sve do prije par dana nisu opravdavali taj status. Detroit Red Wingsi vratili su se pobjedama porazivši Anaheim Duckse 5:0, a protekle noći bili su bolji i od Colorado Avalanchea 5:2. Jedan od najzaslužnijih za novo slavlje bio je trostruki strijelac Johan Franzen.

Jedina utakmica koja je išla u produžetke bila je ona u Winnipegu, gdje su Buffalo Sabresi sa 6:5 nadjačali Jetse. Domaćini su vodili 2:0, 3:2, 4:3 i 5:4, da bi prvo Roy realizirao igrača više izborio produžetke, a onda Vanek 25 sekundi prije kraja produžetka, također s igračem više, donio pobjedu Sabresima u ovoj vrlo dramatičnoj utakmici.

Edmonton Oilersi na gostovanju u Montrealu ostvarili su sedmu pobjedu u posljednjih osam utakmica (3:1) iako su uputili samo 14 udaraca (Montreal 29), a u gostima je slavila još Minnesota Wild uz 41 obranu Backstroma. Los Angeles Kingsi protiv Nashville Predatorsa prekinuli su niz od pet utakmica bez pobjede, a pobjedama su se još osladili St. Louis Bluesi i New Jersey Devilsi.

NHL, utorak, 8. studenoga:
Buffalo Sabres - Winnipeg Jets 6:5 (OT), Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1:5, Washington Capitals - Dallas Stars 2:5, Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 5:2, Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 1:3, New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:2, St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:0, Calgary Flames - Minnesota Wild 0:3, Los Angeles Kings - Nashville Predators 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2011. u 22:08
    Toronto me sjebo za listić mamicu mu jebem, krenulo im nizbrdo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2011. u 13:01
    gleda san sinoc starse, momci bas fino igraju.
    Obrisan korisnik