Nogomet

Bilić: "Kao da se igra finale"

Nikola Vlahović • srijeda, 09.11.2011.
Bilić: "Kao da se igra finale"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija sve je bliže velikom ogledu protiv Turske, a danas su na konferenciji za novinare svoja mišljenja iznijeli Slaven Bilić, Luka Modrić i Darijo Srna. Svi su složni u jednome, jedva čekaju utakmicu i nadaju se pobjedi...

Izbornik Slaven Bilić rekao je da momčad priprema kao da se radi i finalu te da on i njegovi izabranici jedva čekaju trenutak kada će lopta krenuti s centra u Istanbulu.

"Pristupit ćemo kao da se igra jedna utakmica, kao da je finale. Svi su zdravi, atmosfera je odlična i moj je osjećaj dobar. Uvijek smo bili najbolji kada su nas najviše kritizirali i vjerujem da će tako biti i sada. S velikim nestrpljenjem čekamo ove utakmice. Napokon igramo jednu pravu utakmicu, pravi stadion i pravi protivnik. Nema nikakvog straha, igrači su naviknuti na takve utakmice", rekao je Bilić na konferenciji za novinare.

Luka Modrić: "Nogomet je sport u kojem svi moraju biti na nivou i samo tako možete doći do rezultata. Istina je da nisam igrao dobro kao u prvom ciklusu, ali dajem sve od sebe. Bilo je utakmica i kada sam bio loš. Također je istina da od Eura 2008. godine nismo odigrali veliku utakmicu, a protiv Ukrajine i Grčke nismo imali sreće".

Posvetio je naš izbornik i nekoliko riječi o igri Turske: "Respektiram ih. Iskusna su i kompletna momčad u svakom smislu. Ne očekujem neki posebni nalet, osim u početnim minutama. Turska voli graditi igru i bit će to pravo nadmetanje. Arda Turan je zaista odličan igrač, a Burak Yilmaz je rasni strijelac i u odličnoj je formi".

"Turan ne igra samo na lijevoj strani, nego ulazi i u sredinu i ide na desnu stranu. Spremni smo ga duplirati gdje se god nalazio jer je fenomenalan. U Yilmazu su pronašli pravog golgetera i opasnost prijeti sa svih strana", dodao je Bilić.

Darijo Srna naglasio je da jedva čeka početak utakmice: "Ovakve utakmice su san za svakog igrača. Utakmica u Beču i sad ova, sve je to sudbina. Moramo dati sve od sebe da možemo svima pogledati u oči i spremni smo na sve. Ako svi damo sve od sebe onda prolazimo, ali ako jedan od nas zakaže bit će problema. Ako slučajno ne odemo na Euro ne bih nas nazvao luzerima. Imamo odličnu reprezentaciju i čast mi je što sam kapetan".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA10.11.2011. u 10:33
    Dokažimo da je ono u Beču bila slučajnost! Ajmo Hrvatskaaaaaaa!!!!
    AAAAAAA
  • Obrisan korisnik09.11.2011. u 17:22
    Idemo ih satrati!!! SAMO HRVATSKA!!!
    Obrisan korisnik
  • Tonco09.11.2011. u 15:26
    idemo momci, imam jos vjere u vas i u bilica.AJMOO
    Tonco