Tenis

Uvjerljiv početak Murraya i Federera

Ivor Krapac • četvrtak, 10.11.2011.
Uvjerljiv početak Murraya i Federera
Foto: EPA

Uz Novaka Đokovića, u osminu finala Masters 1000 turnira u pariškom Bercyju u srijedu su prošla i preostala trojica vodećih nositelja. Andy Murray, Roger Federer i David Ferrer slavili su bez gubitka seta, a i svi preostali mečevi u singlu nisu donijeli puno uzbuđenja...

Treći dan glavnog ždrijeba posljednjeg Masters 1000 turnira sezone prošao je bez previše iznenađenja, a na žalost domaćina, među trolistom posrnulih nositelja bila su dvojica Francuza, Gael Monfils (8.) i Gilles Simon (10.). Zaustavljen je i devetopostavljeni Španjolac Nicolas Almagro, a s takvim raspletom, Almagro i Simon otpali su iz utrke za nastup na ATP finalu u Londonu - u borbi za tri preostala mjesta ostala su još četvorica, Tomaš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Mardy Fish i Janko Tipsarević, kojem je za put na završnicu sezone potreban pariški naslov.

Berdychu, Tsongi i Fishu bila bi dovoljna jedna pobjeda, a ključ raspeta u svojim rukama drži vodeći češki tenisač. U slučaju Berdychove pobjede nad Tipsarevićem, na kojeg ide u osmini finala, Čeh ne bi osigurao nastup u Londonu samo sebi, već i Tsongi i Fishu, bez obzira kako njih dvojica prošli među posljednjih 16.

Parovi osmine finala

Vezane vijesti

Đoković (Srbija, 1) - Troicki (Srbija, 15)
Tsonga (Francuska, 6) - Seppi (Italija, Q)
Ferrer (Španjolska, 4) - Dolgopolov (Ukrajina, 14)
Isner (SAD) - F. Lopez (Španjolska)
Fish (SAD, 7) - Monaco (Argentina)
Federer (Švicarska, 3) - Gasquet (Francuska, 16)
Berdych (Češka, 5) - Tipsarević (Srbija, 11)
Murray (Velika Britanija, 2) - Roddick (SAD, 13).

Andy Murray i Roger Federer u Parizu nemaju takve brige. Njih dvojica osigurali su plasman na ATP finale puno ranije, dok se na posljednjem ovogodišnjem Masters 1000 turniru trude dodatno obogatiti uspješni niz u koji je Murray ušao na azijskoj turneji, a Federer na prošlotjednom putu do naslova u rodnom Baselu.

Drugopostavljeni Škot nije izgubio još od US Opena, kada ga je u polufinalu eliminirao Rafael Nadal. U međuvremenu je proslavio 15 uzastopnih pobjeda, s naslovima u Bangkoku, Tokiju i Šangaju, da bi u srijedu došao do 16. u nizu sa 6:2 i 6:4 protiv Jeremyja Chardyja, domaćeg aduta s pozivnicom.

I Federer je pobijedio Francuza s wild-cardom, sa 6:2 i 6:3 protiv Adriana Mannarina, za samo 56 minuta. Trećem nositelju to je bila osma pobjeda zaredom, a kao i Murray, i on je posljednji poraz doživio u polufinalu US Opena, uz dvije propuštene meč-lopte u ispadanju u pet setova protiv Novaka Đokovića. No, u usporedbi sa Škotom, Švicarac unatrag mjesec i pol nije igrao toliko puno - umjesto azijske turneje, odlučio se za predah prije prošlotjednog povratka u Baselu.

Dvojica kandidata za London također su slavila bez gubitka seta, obojica vrlo uvjerljivo. Fish je sa 6:1 i 6:2 ispratio Nijemca Floriana Mayera, dok je Tipsarević ispustio samo jedan gem - Alex Bogomolov Jr. arhiviran je sa 6:1 i 6:0, s 12 uzastopnih izgubljenih gemova nakon što je osvojio prvi gem u meču.

Nicolas Almagro oprostio se od Pariza i nada u plasman na završnicu sezone sa 6:3 i 7:5 u korist talijanskog kvalifikanta Andreasa Seppija, a Gillesa Simona je sa 6:4 i 6:0 zaskočio Argentinac Juan Monaco, prošlotjedni finalist Valencije.

Gael Monfils, finalist u Bercyju u protekle dvije sezone, ovog je puta ostao daleko od takvog rezultata. Feliciano Lopez pobijedio ga je sa 6:3 i 6:4, ali barem što se tiče borbe za londonsku završnicu sezone, taj poraz Francuzu nije značio previše - i da je prošao drugo kolo, Monfils bi otpao iz utrke s obzirom da ga je eliminirala Fishova pobjeda nad Mayerom.

David Ferrer upotpunio je kvartet vodećih nositelja u osmini finala u još jednom meču okončanom u dva seta, kao i preostalih 11 odigranih u srijedu u singlu. Španjolac je sa 6:4 i 6:4 opravdao ulogu favorita protiv francuskog kvalifikanta Nicolasa Mahuta.

ATP Masters 1000 Pariz, 9.11.2011., drugo kolo:
Troicki (Srbija, 15) - Stahovsky (Ukrajina, Q) 6:4, 6:4
Seppi (Italija, Q) - Almagro (Španjolska, 9) 6:3, 7:5
Ferrer (Španjolska, 4) - Mahut (Francuska, Q) 6:4, 6:4
Dolgopolov (Ukrajina, 14) - Kohlschreiber (Njemačka, Q) 6:3, 7:6(6)
Isner (SAD) - Kunjicin (Rusija, LL) 6:4, 6:4
F. Lopez (Španjolska) - Monfils (Francuska, 8) 6:3, 6:4
Fish (SAD, 7) - Mayer (Njemačka) 6:1, 6:2
Monaco (Argentina) - Simon (Francuska, 10) 6:4, 6:0
Federer (Švicarska, 3) - Mannarino (Francuska, WC) 6:2, 6:3
Tipsarević (Srbija, 11) - Bogomolov Jr. (SAD) 6:1, 6:0
Murray (Velika Britanija, 2) - Chardy (Francuska, WC) 6:2, 6:4.

Parovi, prvo kolo:
Clement/Roger-Vasselin (Francuska, WC) - Norman/Stahovsky (Belgija/Ukrajina) 7:6(6), 6:4
Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili) - Anderson/Isner (JAR/SAD) 7:6(4), 6:7(8), 10:7.

Parovi, osmina finala:
S. Gonzalez/Kas (Meksiko/Njemačka) - Bhupathi/Paes (Indija, 4) 3:6, 6:1, 10:8
Melo/Soares (Brazil) - Lindstedt/Tecau (Švedska/Rumunjska, 5) 4:6, 6:3, 10:6
Marach/Peya (Austrija, 8) - Hutchins/A. Murray (Velika Britanija) 6:1, 6:3
Mirnji/Nestor (Bjelorusija/Kanada, 3) - Čermak/Polašek (Češka/Slovačka) 6:1, 7:6(15).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!