Tenis

Zovko preko prve prepreke

Maja Giljanović • četvrtak, 10.11.2011.
Zovko preko prve prepreke
Foto: Kristijan Komarica

Treći nositelji 64.000 € vrijednog ATP Challengera u Ortiseiju Lovro Zovko i Dustin Brown naišli su na čvrst otpor Faruka Dustova i Alessandra Mottija, ali su rezultatom 10-5 u produljenom tie-breaku trećeg seta izborili četvrtfinale.

Faruk Dustov i Alessandro Motti nisu unaprijed zavijorili bijelom zastavom, nisu odustajali ni kad su treći nositelji 64.000 € vrijednog ATP Challengera u Ortiseiju Lovro Zovko i Dustin Brown osvojili prvi set (6:3).

Uzekistanac i Talijan u nastavku su podigli nivo svoje i dočekali da Zovku i Brownu padne nivo njihove igre i nakon 65 minuta igre drugim breakom u setu (6:4) izborili produljeni tie-break trećeg. U tom su trenutku, međutim, Zagrepčanin i Njemac povukli crtu, na svom servisu ispustili samo jedan poen i rezultatom 10-5 izborili četvrtfinale.

Vezane vijesti

Za polufinale, deveto Zovka u 2011. i drugog s Brownom nakon što su koncem kolovoza protiv Mottija i Di Maura u finalu osvojili naslov u Manerbiju, treći nositelji igraju protiv Rubena Bemelmansa i Igora Sijslinga.

Protiv Bemelmansa je Zovko igrao nedavno, početkom listopada Belgijac je u paru s Martensom 30-godišnjaka i Adila Shamsdina pobijedio u prvom kolu Challengera u Monsu (6:4, 6:7, 8-10).

Ortisei, 1. kolo parova:
L. ZOVKO/Brown (Hrvatska/Njemačka, 3) - Dustov/Motti (Uzbekistan/Italija) 6:3, 4:6, 10-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!