Zimski sportovi

Ottawi četvrti uzastopni poraz

Krešimir Ferlak • četvrtak, 10.11.2011.
Ottawi četvrti uzastopni poraz

Tri Nhl utakmice odigrane su noćas, a do novog slavlja stigli su New Yor Rangersi. Svladali su Ottawu i tako Senatorsima nanijeli četvrti uzastopni poraz. Tampa je u kod kuće u produžetku dobila Philadelphiju, dok je Nashville bio uspješan gost u Anaheimu.

Rangersi i Senatorsi susreli su se u Scotiabank Placeu i bilo je jasno da jedan niz mora završiti. Ottawa je izgubila zadnje tri utakmice, dok su gosti iz New Yorka došli osokoljeni s četiri pobjede u nizu. Domaćini su kontrolirali veći dio utakmice, imali više prilika i šuteva, ali nisu našli rješenja za prvi napad gostiju.

Marian Gaborik, Derek Stepan i Artem Anisimov su riješili susret u korist Rangersa. Gaborik je postigao dva pogotka, Stepan je dodao jedan gol i asistenciju, dok je Rus Anisimov upisao dva asista. Niti jedan drugi Ranger nije upisao niti boda.

˝Uvijek pokušavate skombinirati linije da vidite kako će igrati. Ali, nešto što na papiru izgleda dobro, ne uspije uvijek izgledati dobro i na ledu. Zato pokušate neke drugačije stvari. Imali smo malo problema u napadu, ali evo, ova linija je danas igrala odlično˝, rekao je osebujni trener Rangersa John Tortorella.

Osim gore spomenute trojice, odličnu utakmicu za goste odigrao je i vratar Henrik Lundqvist. Upisao je 29 obrana u pobjedi svoje ekipe, a u mrežu je propustio samo dva udarca. Za Senatorse su zabili Milan Michalek i Nick Foligno. Rangeri evidentno dižu formu, dok je Ottawa malo zastala nakon odličnog otvaranja.

Utakmica u Tampi za Philadelphiju je donijela dobru i lošu vijest. Dobra je što im se nakon dva tjedna u ekipu vratio kapetan Chris Pronger, a loša je što su upisali poraz u produžetku. Flyersi nisu odigrali posebno dobru utakmicu, pa na kraju mogu biti i zadovoljni s jednim bodom.

Ipak, gosti su stigli do prednosti sredinom drugog dijela pogotkom Scotta Hartnella, ali su u cijeloj utakmici uputili samo petnaest udaraca na gol Tampe. Izjednačio je Marc-Andre Bergeron u trećem periodu, a pobjedu Lightningu u produžetku osigurava novak Brett Connolly. Ilja Brizgalov je za Flyerse upisao 22 obrane.

Anaheim je doživio, deseti poraz sezone, na njihovom ledu nadigrali su ih Nashville Predatorsi. I ovdje se istaknuo jedan novak, Craig Smith, koji je u pobjedi 4:2 postigao dva pogotka za Nashville, dok su po jedan dodali Colin Wilson i Martin Erat. Patric Hornqvist je upisao tri asistencije.

Za Anaheim su uzvratili Devante Smith-Pelly i branič Francois Beauchemin. Najveći problem Anaheima što njihove najveće zvijezde nisu u nekoj formi, pa su i veći dio ove utakmice prespavali. A bez Getzlafa, Perrya i Selannea, Ducksi će teško pobjeđivati.

NHL, rezultati, 9.11.2011.: Ottawa – NY Rangers 2:3, Tampa Bay – Philadelphia 2:1 (OT), Anaheim – Nashville 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2011. u 22:34
    Rangersi su road warriorsi.....Sharksi će večeras prožvakat i ispljunit smiješnu minesotu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2011. u 12:36
    došla maca na vratanca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2011. u 11:27
    Pa ja ne vidim da je i jedan niz prekinut, Ottawi 4. poraz, NY Rangersima 5. pobjeda u nizu...
    Obrisan korisnik