Zimski sportovi

Blackhawksi lako protiv Blue Jacketsa

Vedran Babić • petak, 11.11.2011.
Blackhawksi lako protiv Blue Jacketsa

Čak tri od osam NHL utakmica protekle noći razriješeno je poslije više od 60 minuta igre. U tim utakmicama slavili su Toronto Maple Leafsi, Montreal Canadiensi i Colorado Avalanche. Bostonov pobjednički niz se nastavio, Minnesotin se prekinuo, a Blackhawksi su nanijeli još jedan poraz Blue Jacketsima...

U TD Gardenu u Bostonu susrele su se dvije "zahuktale" momčadi. Bruinsi su tražili svoju četvrtu uzastopnu pobjedu i nastavak uspona na ljestvici, a Edmonton Oilersi slavili su u sedam od posljednjih osam utakmica. Poslije 60 minuta vrlo uzbudljive utakmice pobjedu su zaslužili domaćini rezultatom 6:3.

U ranoj fazi Bruinsi su poveli 2:0, no dva Ryana, Smyth i Nugent-Hopkins, ekspresno su vratili Oilerse u igru i izjednačili na 2:2. Bruinsi se nisu dali smesti te su u samo sedam minuta druge trećine vratili dva pogotka prednosti. Smyth je svojim drugim pogotkom pet minuta prije kraja utakmice smanjio na 4:3, no Lucic je dvije minute kasnije realizirao igrača više i riješio pitanje pobjednika. Konačan rezultat postavio je Marchand svojim drugim pogotkom.

Identičnim rezultatom do pobjede su došli i Chicago Blackhawksi na gostovanju kod Columbus Blue Jacketsa, posljednjeplasirane momčadi Zapada. Baš kao i prije desetak dana, Blackhawksi su slavili s tri pogotka razlike, samo što je onda rezultat bio 5:2.

"Izgledali smo poput družine koja je vrlo krhka. Krenuli smo dosta tromo. Vjerojatno smo zaslužili prvu trećinu završiti rezultatom 1:1, onaj drugi pogodak bilo je teško podnijeti. Nakon toga Chicagu se sve otvorilo. Ponekad izgledamo kao da kližemo po živom pijesku. Možda je stvar u razmišljanju, u nesigurnosti igrača. Nisam siguran. Razgovarat ćemo o tome i pokušati pronaći rješenje", razočaran je bio Scott Arniel, trener Blue Jacketsa, koji su u dosadašnjih 15 utakmica upisali samo dvije pobjede.

Početkom posljednje trećine stvari zaista nisu bile ugodne za domaćine. Hossa je povisio prednost Blackhawksa na 6:1, no Blue Jacketsi su preko Letestua i Clitsomea uspjeli svesti poraz u prihvatljive okvire.

Toronto Maple Leafsi prosuli su vodstvo od 2:0 na gostujućem ledu u St. Louisu, ali su poslije penala ipak slavili pobjedu. Bluesi su 40 puta zapucali, no vratar Leafsa Scrivens ponovno je bio u vrhunskom izdanju te je zaustavio 38 udaraca. Obranio je još dva udarca u produžetku te sva tri penala, dok je pobjednički pogodak djelo Kessela.

"To je mač s dvije oštrice. Oni ne znaju mnogo o meni, ali ni ja o njima pa sam samo pokušao pratiti pak i natjerati ih da me savladaju dobrim potezom ili dobrim udarcem", rekao je 25-godišnji Scrivens, kojemu je ovo bila tek treća NHL utakmica.

Osim Blackhawksa, na putu od pobjede "prekovremeno" su morali raditi još Colorado Avalanche i Montreal Canadiensi. Avsi su kod kuće prekinuli niz od četiri poraza pobijedivši New York Islanderse s 4:3 poslije produžetaka nakon što su ovi početkom druge trećine poveli 3:0. Islandersima nije pomoglo niti čak 47 obrana vratara Montoye. Canadiensi su u Phoenixu kod Coyotesa pobijedili 3:2 odlučujućim pogotkom Gorgesa.

Florida Panthersi su uz tri pogotka Versteega u gostima nadjačali Winnipeg Jetse (5:2), Vancouver Canucksi su u Los Angelesu bili bolji od Kingsa 3:2, dok su San Jose Sharksi s 3:1 na svom ledu prekinuli niz Minnesote Wild od pet uzastopnih pobjeda.

NHL, četvrtak, 10. studenoga:
Boston Bruins - Edmonton Oilers 6:3, Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3:6, St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 2:3 (SO), Winnipeg Jets - Florida Panthers 2:5, Colorado Avalanche - New York Islanders 4:3 (OT), Phoenix Coyotes - Montreal Canadiens 2:3 (OT), Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 2:3, San Jose Sharks - Minnesota Wild 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 14:50
    Sharksi!!!
    Obrisan korisnik