Zimski sportovi

Penguinsi prizemljili lidera

Ante Jukić • subota, 12.11.2011.
Penguinsi prizemljili lidera

Najjača hokejska liga svijeta noćas nam je donijela sudar dvaju vodećih momčadi Konferencija. Na krilima dvostrukog strijelca Jamesa Neala, Pittsburgh Penguinsi nadjačali su Dallas Starse, koji su se porazom u derbiju samo uklopili u katastrofalnu večer za goste.

Niz od četiri uzastopne pobjede Dallas Starsa prekinut je noćas u Pittsburghu. Vodeću momčad lige na gostovanju kod najbolje momčadi Istočne konferencije "dočekao" je njihov bivši igrač James Neal, koji je s dva pogotka u drugi plan bacio najave o mogućem povratku Sidneya Crosbyja baš u ovom dvoboju. Penguinsi su u derbiju večeri slavili s 3:1, pokazavši još jednom kako i bez svoje zvijezde posjeduju kapacitete za najviše domete.

Gosti iz Teksasa su pogotkom Nystroma vodili sve do same završnice druge trećine, kada je Neal svojim prvim golom večeri, a već jubilarnim desetim u sezoni, izjednačio na 1:1. Bivši igrač Starsa pogodio je i u osmoj minuti posljednje trećine, a taj se pogodak na kraju utakmice pokazao i ključnim. Konačnih 3:1 postavio je Cooke golom iz kaznenog udarca.

Pobjedom protiv Dallasa, Pittsburgh se uklopio u sjajnu večer domaćina, koji su dobili šest od sedam noćašnjih susreta. Najnegostoljubljiviji su prema svojim gostima bili NY Rangersi i Buffalo, čiji su protivnici utakmicu završili s pet pogodaka u mreži.

Rangersi su do šeste uzastopne pobjede došli protiv Caroline, kojoj je ovo, pak, bio četvrti poraz u nizu. Pogotke za Njujorčane u konačnih 5:1 ugradilo je pet različitih strijelaca - seriju je u prvoj trećini otvorio Avery, a nakon što je u drugom periodu na 1:1 izjednačio Ponikarovsky, sve dvojbe oko pobjednika u furioznoj završnici otklonili su Girardi, Dubinsky, Callahan i Richards.

Recept "pet strijelaca za pet pogodaka" primijenili su i Sabresi protiv Ottawe. Pogotke za Buffalo, kojemu je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, postigli su Roy, Ellis, Leopold, Adam i Leino, dok je jedini strijelac za goste iz kanadske prijestolnice bio Gončar. Ruskom braniču ovo je bio prvi pogodak u sezoni.

Ovosezonske prvijence noćas u upisali i Keith i Seabrook, koji su Blackhawksima otvorili put do pobjede nad Calgaryjem. Nadu Flamesima nakratko je, pogodivši za 2:1 sredinom posljednje trećine, vratio Jokinen, no Stalberg i Kane su u završnici dvoboja "zacementirali" slavlje domaćina.

S po jednim pogotkom u svakoj trećini (Miller, Kronwall i Filppula), Detroit Red Wingsi su arhivirali Edmonton Oilerse, kojima je to bio drugi poraz u samo 24 sata. Katastrofalna večer za kanadske klubove zaključena je u Anaheimu, gdje su Ducksi s 4:3 nadvisili aktualne doprvake, Vancouver Canuckse.

Jedina noćašnja gostujuća pobjeda djelo je Washington Capitalsa. Nakon što su Devilsi u Newarku prvu trećinu riješili u svoju korist (Larsson), gosti iz Washingtona su se u nastavku dvoboja pobrinuli da ne upišu i treći poraz zaredom. Pogotke za konačnih 3:1 Capitalsa postigli su Ovečkin, Chimera i Johansson.

NHL, rezultati, 11.11.2011.: New Jersey - Washington 1:3, NY Rangers - Carolina 5:1, Pittsburgh - Dallas 3:1, Buffalo - Ottawa 5:1, Detroit - Edmonton 3:0, Chicago - Calgary 4:1, Anaheim - Vancouver 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 18:57
    LET'S GO BUFFALO!! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 09:27
    BlackHawks to je to, idemo po jos jedan stanley cup
    Obrisan korisnik