Košarka

Vranković: "Velika želja vodila u nervozu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 12.11.2011.
Vranković: "Velika želja vodila u nervozu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije sedmog kola ABA lige, Cibona je ostala na pravom putu, bez posrtaja u susretima u kojima je uloga favorita na njihovoj strani ili je odnos snaga u najmanju ruku izjednačen. Protiv Hemofarma su bili na ozbiljnom iskušenju, ali poslije izborenog produžetka, s tri slobodna bacanja povratnika Davora Kusa za osiguranje dodatnih pet minuta, i ostatak utakmice pripao je momčadi Josipa Vrankovića...

Cibona je s pobjedom u rukama završila i najtežu od tri dosadašnje domaće službene utakmice u sezoni. Nije išlo lako ni prije dva tjedna protiv Širokog, no Hemofarm je pritisnuo Cibose još jače, a da su bili mirniji u posljednjoj minuti završne četvrtine, gosti iz Vršca mogli su se vratiti kući i puno sretniji. Ovako, s tri pogođena slobodna bacanja Davora Kusa dok je na semaforu stajalo 0,6 sekundi do kraja četvrte dionice, domaća momčad osigurala je produžetak, da bi u njemu stigla do pobjede s 90:86.

Andrija Žižić: "Dosta nervozna utakmica, napravili smo dosta grešaka, kao i oni. Najbolje je što smo dobili ova dva boda, trebamo izvući pouke i biti bolji u budućnosti."

Vezane vijesti

"Moramo poboljšati nivo obrane, popraviti skok, malo bolje čitati pozicije. Mlada smo momčad, dobro radimo, s većim brojem utakmica to će biti bolje, nadam se da će tako biti u što skorijem roku."

"Jako sam zadovoljan pobjedom, a što se našeg izdanja tiče, neke situacije odigrali smo periodično. Iz velike želje dolazilo je i do nervoze u kojoj se rade greške, što se osjetilo ponajprije u slobodnim bacanjima i skoku koji nije bio zadovoljavajuć", osvrnuo se Josip Vranković nakon susreta: "Morat ćemo podići agresivnost, učiniti je konstantnijom, a ne samo povremenom... Zbog toga sam ovog puta koristio nižu postavu, želio sam da s njom budemo što agresivniji".

"Promijenili smo sve nositelje igre, a kada je tako, dogodi se da kod naše veće prednosti odigramo nekoliko bržih napada. Da imamo više kontrole, bilo bi lakše, ali to će dolaziti kroz utakmice, ne može se sve dobiti odjednom", dodao je Cibonin trener, koji je ove subote dao puno prostora povratniku Davoru Kusu, koristeći ga 31 minutu, a od iskusnog nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca dobio je ono čemu se i nadao. Nije smetalo ni što je Kus s novim suigračima odradio samo tri treninga.

"U najavama sam govorio da nam je nedostajalo iskustva, danas se dogodilo da je Chase slabije reagirao u napadu, a bili smo i bez Barboura. Kus nam je dosta dao u odlučujućim segmentima", opisao je Joke, dodajući da je napravljeno sve što se moglo da prilagodba bude što lakša: "Upravo zbog Kusa nismo koristili sve napadačke akcije koje inače koristimo".

Mladen Jeremić: "Igrali smo dobro tijekom većeg dijela utakmice, s dosta energije, dosta kvalitetno u obrani. No, presudila su slobodna bacanja u finišu utakmice i u produžetku. Cibona je iskusnija od nas i znali su to privesti kraju, a nama treba prikupljanje iskustva."

"Prekršaj prije produžetka? Mislim da je bio, Kus je bio u dvokoraku i tada je suđeno, možda se jedino moglo svirati ranije."

Među stvarima koje nisu bile dobre, glavni minus bio je skok Cibosa, s 43-26 za goste: "To je njihov forte, ali mi možemo i moramo bolje. Imamo moć i kvalitetu da u obrambenom skoku budemo puno jači".

Hemofarmov trener Željko Lukajić svojoj momčadi nije imao što za zamjeriti u angažmanu, srce i borbenost bili su na mjestu, ali... "Ne može se samo emocijom, treba i pameću. Ako to ne napravite dolazi logična kazna, što se nama dogodilo s promašajima slobodnih bacanja", kazao je Lukajić.

"Večeras smo imali nedostatak našeg neiskustva koje se kažnjava. No, jako sam zadovoljan s rolama koje odrađuju mladi igrači", dodao je trener Vrščana, koji nije javno prozvao Petra Lambića zbog prekršaja na Kusu na dalekometnom šutu za produžetak: "Ako nekome mogu nešto zamjeriti, mogu zamjeriti jedino iskusnijim igračima od njega".

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 11:15
    dobro je.pobjeda je tu,sad se fokusirat na utorak i eurokup.
    Obrisan korisnik