Zimski sportovi

Zahuktali se Bruinsi i Red Wingsi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 13.11.2011.
Zahuktali se Bruinsi i Red Wingsi

Subota nam je opet donijela pregršt uzbuđenja i odličnih utakmica u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Aktualni prvaci su u sve boljoj formi, a pobjednički niz nastavio je i Detroit. Treću pobjedu sezone ostvarila je najlošija momčad lige, Columbus Blue Jacketsi.

Posljednja pozicija u konferenciji, koju su Bruinsi držali prije dva tjedna izgledala je vrlo neprirodno za aktualne prvake. Bilo je samo pitanje kada će se probuditi iz ljetnog sna, a na njihovu sreću to je stiglo vrlo brzo. Boston trenutno igra odlično, a noćas su pobijedili Buffalo i stigli do pete pobjede u nizu.

No, nije sve krenulo idealno za prvake. Prvi period su završili u minusu, Sabrese je u vodstvo doveo njihov najbolji strijelac Thomas Vanek. Preokret se dogodio u šest minuta drugog dijela. Izjednačio je prvo Rich Peverly, a onda su u razmaku od šesnaest sekundi pogodili Tyler Seguin i Nathan Horton.

Gosti su se tu potpuno raspali, pa nije iznenadilo da je Boston ubrzo postigao još tri pogotka. Zabili su Marchand, Kelly, te još jednom Seguin, koji igra sjajnu sezonu i stigao je do već do jedanaestog pogotka. Buffalo je postigao prvi i zadnji pogodak na susretu, konačnih 6:2 postavio je Marc-Andre Gragnani.

Detroitu za sada sve ide u serijama. Sezonu su otvorili s pet uzastopnih pobjeda, onda su izgubili šest utakmica zaredom, a noćas su stigli do četvrte pobjede u nizu. Na megdan Red Wingsima stigla je vodeća momčad divizije Pacifik, Dallas. Bila je to odlična utakmica u kojoj je Detroit protiv vrlo dobrog Dallasa još jednom dokazao da je kriza iza njih.

Sve se riješilo tek u trećem periodu, nakon četrdeset minuta igre rezultat je bio 2:2. Starsi su poveli golom Louia Erikssona, okrenuli su braniči Niklas Kronwall i Ian White, a novo izjednačenje donosi Brenden Morrow. U trećem dijelu Red Wingsi ubacuju u brzinu više i stižu do pobjede od 5:2.

Prvo je zabio najbolji strijelac Detroita Johan Franzen, a priču su dovršili Darren Helm i Brad Stuart za još jedno uvjerljivo slavlje. Red Wingsi su zadnje četiri pobjede ostvarili s gol razlikom 20:4 i pokazali skepticima da se i dalje radi o jednoj od najboljih ekipa u ligi.

Treću žrtvu dočekala je najlošija momčad lige. Blue Jacketsi su uvjerljivo na dnu, do jučer su imali samo pet bodova, a sada su dodali još dva slavljem nad Winnipegom. Istaknuo se mladi Ryan Johansen s dva pogotka, a napokon je dobru večer imao i vratar Steve Mason koji je obranio 35 udaraca Jetsa. Jedino nije uspio zaustaviti onaj Marka Stuarta, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu od 2:1.

Senatorsi su se pobjedama vratili slavljem nad Torontom, završilo je 5:2, a dva pogotka za Ottawu zabio je Nick Foligno. Jedna utakmica završila je u produžetku, Max Pacioretty je donio pobjedu Montrealu nad Nashvilleom, dok je također jedna otišla do penala, a u Washingtonu je slavlje Devilsima omogućio David Clarkson.

Carolina je uz dva pogotka Tuome Ruutua s 5:3 nadigrala Pittsburgh, a kod poraženih je dva gola zabio Jordan Staal. Pod vodstvom Kena Hitchcocka, St.Louis je stigao i do druge pobjede, s čistih 3:0 dobili su Tampu uz devetnaest obrana Briana Elliota. Čistu mrežu sačuvao je i Mike Smith na vratima Phoenixa kod San Josea.

NHL, rezultati, 12.11.2011.: Boston – Buffalo 6:2, Toronto – Ottawa 2:5, Washington – New Jersey 2:3 (SO), Carolina – Pittsburgh 5:3, Detroit – Dallas 5:2, Columbus – Winnipeg 2:1, Nashville – Montreal 1:2 (OT), St.Louis – Tampa Bay 3:0, Colorado – Calgary 3.4, Los Angeles – Minnesota 5:2, San Jose – Phoenix 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!