Rukomet

Balić: "Oprostit ću se prije nego budem najgori"

Ivana Strahija • nedjelja, 13.11.2011.
Balić: "Oprostit ću se prije nego budem najgori"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji rukometaš svih vremena govorio je o minulom Kupu četiri nacije, o očekivanjima od Europskog prvenstva u Srbiji, ali i o vlastitoj karijeri te planovima za budućnost. Straha nema, hrvatski rukometni Mozart kani još dugo biti na parketu…

"Na Kupu nacija isprobavali smo razne opcije, nama je najvažnija stvar biti u potpunosti spremni za Euro", kazao je za službenu internetsku stranicu EHF-a Ivano Balić. "Za nas će sudbonosna biti prva utakmica, protiv Islanda, koja može odraditi ostatak Prvenstva. U Glavnoj rundi nas čekaju posebno teški protivnici ukoliko prođemo dalje, pa je presudno važno da u drugi dio natjecanja prenesemo obje moguće pobjede i bodove."

Na Europskom prvenstvu u Srbiji Hrvatska je opet jedan od favorita za medalju, što je teški teret na leđima mlađih igrača, kaže Balić: "Na svakom velikom natjecanju Hrvatska je u krugu favorita, letvica je uvijek visoko, pa će naši mlađi reprezentativci imati na sebi dosta pritiska oko osvajanja medalje. Moj je posao da taj pritisak na njih olakšam što je više moguće."

Srbija i Hrvatska u finalu

Pitali su Balića novinari kako bi to bilo da se u finalu predstojećeg Eura susretnu Srbija i Hrvatska: "Bilo bi fantastično da Hrvatska dođe do finala, tada bi nam zbilja bilo svejedno tko stoji s druge strane. Mislim da Srbi ne bi trebali imati problema s dolaskom do polufinala na vlastitom parketu, uz dobru potporu publike."

Naš rukometni Mozart nema baš nikakvih planova oko odlaska u penziju, no siguran je u jedno: "Želim za Hrvatsku igrati što je dulje moguće, no oprostit ću se od reprezentativnog dresa prije no što pretrpim poniženje toga da budem najlošiji igrač na parketu. Ne želim da ikome od suigrača budem na teret."

Baliću je u Zagrebu, klubu i gradu, lijepo, pa ne razmišlja o odlasku u neki drugi klub ili čak inozemstvo: "Lijepo je igrati u Hrvatskoj nakon godina u inozemstvu. No, ja zbilja ni ne bih znao gdje krenuti, pošto se recimo ne bih uklopio dobro u stil rukometa koji se igra u Njemačkoj", objašnjava.

Najboljem hrvatskom playmakeru također se sviđa koncept SEHA lige, za koju vjeruje da će pomoći mladim igračima da se razviju. To bi pak moglo donijeti stepenicu više i u Ligi prvaka: "Nadamo se ove sezone doći do četvrtfinala Lige prvaka, a Regionalna liga nam u tome može pomoći. Vjerujem da će to natjecanje u budućnosti izbaciti mnoge talente." Tome Balić dodaje: "Fenomenalan je osjećaj igrati pred angažiranom publikom, kakva je bila recimo u Banja Luci. Domaći navijači derali su grla za svoju ekipu, no kad je utakmica završila, mi smo također dobili ovacije", prisjetio se utakmice četvrtog gola Sehe, u kojem je CO Zagreb slavio s 29:24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 14:43
    točno se bojim prvenstva!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 17:41
    @cameosis,totalno hahaha..bija bi motivator u rangu Ćire,kad ne bi išlo bilo bi "pička van materina,igramo ko kurac!" :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 17:05
    Svaka mu cast-uvijek je davao (a i dalje daje) sve od sebe za reprezentaciju-bez obzira u kakvom je zdravstvenom stanju-stvarno je igrac, a kaj je jos vaznije i covjek za primjer svima!
    Obrisan korisnik
  • cameosis13.11.2011. u 15:45
    ajme, da on bude izbornik jednog dana -- pa ako ide po krivu, mogu si zamisliti kako bi utrcao na parket, urlao i zabio! samo je jedan ivano balic.
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 14:19
    Najbolji je  još kad bi malo više trenirao  hehe pozz care
    Obrisan korisnik