Košarka

Anzulović: "Idemo probati iznenaditi"

Ante Zovko • ponedjeljak, 14.11.2011.
Anzulović: "Idemo probati iznenaditi"
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite otvaraju nastup u skupini Eurokupa protiv ruskog Spartaka u St. Peterburgu. Jedini problem zasad je upitan nastup razigravača Dontayea Drapera.

Cedevita je vrlo dobro otvorila nastup u ABA ligi i ugrabila šest od sedam mogućih pobjeda. U utorak će protiv sebe imati najtežeg protivnika dosad u sezoni. Spartak iz St. Peterburga slovi kao favorit skupine.

"Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik sa dugim rosterom i ne čeka nas lak posao na otvaranju Eurokupa. Ali to nam treba biti izazov. Ja svojim igračima želim usaditi misao da gdje god da dođemo trebamo ići na pobjedu, pokazati svoju kvalitetu i nametnuti se na parketu", najavio je za klupske stranice trener Dražen Anzulović.

Razigravač Dontaye Draper u završnici utakmice s Radničkim dobio je udarac po zglobu lijeve ruke. "Imamo taj problem s Didijem koji je potpuno neizvjestan za nastup, ali imamo dovoljno igrača koji se mogu i trebaju nametnuti i odigrati utakmicu na najvišoj mogućoj razini ako želimo ostaviti dobar dojam i biti u igri do kraja."

Momčad Jure Zdovca izgubila je posljednje dvije utakmice u ruskom prvenstvu, obje u nešto više od tjedan dana, ali je u VTB ligi upisala šest od šest pobjeda. "Imaju uz strance i dobre Ruse, što im je bitno zbog domaćeg prvenstva gdje uvijek u petorci moraju biti dva ruska igrača. Dug roster ima i Zdovc i čeka nas izuzetno težak zadatak, no mi u Rusiju putujemo dati maksimum i probati iznenaditi vjerojatno prvog favorita skupine", zaključio je Anzulović.

Matjaž Smodiš, bivši centar moskovskog CSKA, dobro poznaje sljedećeg protivnika: "Vjerojatno su u vrhuncu forme upravo sada, iako su izgubili dvije utakmice u sedam dana, ali protiv iznimnih klubova na gostovanju. Dobili su CSKA prije mjesec dana. Imaju dobru momčad, pokrivenu na svim pozicijama. Igramo na strani a u hladnoj velikoj dvorani u Sankt Peterburgu nije lako igrati. Mislim da nas očekuje najteža utakmica protiv najkvalitetnijeg protivnika do sada u sezoni."

Utakmica počinje u utorak u 16 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 09:40
    najveći je cedevitin problem, što je draper i ovu subotu noć proveo na jarunu sa svojim prijeteljem sammirom
    Obrisan korisnik