Zimski sportovi

Neočekivani junak u Vancouveru

Ante Jukić • ponedjeljak, 14.11.2011.
Neočekivani junak u Vancouveru

Domaćini i gosti pošteno su podijelili pobjede u četiri noćas odigrane utakmice u NHL-u. Chicago i Vancouver slavili su kod kuće, dok su Minnesota i Philadelphia dva boda osvojili "na strani", izdržavši kasne nalete svojih domaćina.

Neće u Edmontonu po dobrome pamtiti netom završenu gostujuću turneju. Oilersi su noćas u Chicagu upisali i treći uzastopni poraz, ukupno četvrti u posljednjih šest utakmica, koji je pokazao kako mlada i talentirana kanadska momčad još uvijek nije spremna za ravnopravnu borbu s "velikim dečkima".

Blackhawkse su do treće uzastopne pobjede predvodili dvostruki strijelci Jonathan Toews i Steve Montador, a pogotke su u konačnih 6:3 Chicaga ugradili još Keith i Carcillo. Strijelci za Oilerse, koji su se nakon poraza u United Centru konačno zaputili prema svojoj Alberti, bili su Smyth, Eberle i Horcoff. Ryanu Smythu ovo je, inače, već deseti pogodak u sezoni.

Vrijedne 3:2 gostujuće pobjede noćas u ostvarili Minnesota i Philadelphia. Wildsi su u Anaheimu golovima Brodziaka, Cullena i Spurgeona došli do visokih 3:0 već u prvoj trećini, no nastavak utakmice protekao je u potpunoj dominaciji Ducksa, tako da je sama završnica dvoboja bila vrlo dramatična. Nakon što je u drugoj trećini smanjio na 3:1, Cam Fowler je 49 sekundi prije kraja svojim drugim pogotkom večeri inicirao potpunu opsadu gola gostiju. Ipak, Nicklas Backstrom je u toj posljednjoj minuti zatvorio sve prilaze svojim vratima, tako da su vrijedna dva boda otputovala u St. Paul.

Baš kao Minnesota u Honda Centru, i Philadelphia je na gostovanju kod Floride u posljednju minutu dvoboja ušla s vodstvom 3:1, no i ovdje je kasni pogodak domaćina dignuo publiku na noge. Na žalost domaćih navijača, gol Fleischmanna za 3:2 stigao je prekasno, samo osam sekundi prije kraja "regularnog" dijela dvoboja, pa Panthersi više nisu imali vremena ugroziti slavlje Flyersa.

U posljednjoj utakmici noćašnjeg programa, Vancouver Canucksi su s 4:1 nadvisili NY Islanderse. Neočekivani junak domaće momčadi bio je Aaron Rome, koji je upisao gol i dvije asistencije. Braniču Canucksa ovo je bio već treći pogodak u sezoni, a taj podatak je gotovo nevjerojatan ako se zna da je Rome protiv Islandersa upisao tek četvrti ovosezonski nastup i da je u cijeloj NHL karijeri do ove sezone (131 nastup) zabio samo dva pogotka.

NHL, rezultati, 13.11.2011.:Florida - Philadelphia 2:3, Chicago - Edmonton 6:3, Anaheim - Minnesota 2:3, Vancouver - NY Islanders 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!