Košarka

Vranković: "Odmah najjača utakmica"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.11.2011.
Vranković: "Odmah najjača utakmica"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije dvije utakmice na kvalifikacijskom turniru za Euroligu u Vilniusu na početku sezone, Cibonu u narednih nešto više od mjesec dana očekuju novi europski nastupi. Momčad Josipa Vrankovića će u utorak odigrati svoj prvi susret skupine A prvog kruga Eurokupa, a po najavi trenera Cibosa, odmah će ići na vjerojatno najjačeg protivnika u grupi...

S nekoliko dana predaha nakon teško izborene pobjede nad Hemofarmom u sedmom kolu ABA lige, s odlukom u produžetku, Cibona će u utorak s početkom u 18 sati odigrati novu utakmicu u Domu Dražena Petrovića, ovog puta europsku. Na otvaranju prvog kruga Eurokupa u Zagreb dolazi francuski Gravelines, koji je u domaćem prvenstvu zasad vrlo uspješan, poravnat sa Chalonom na drugoj poziciji, uz omjer 5-1, korak iza stopostotnog vodećeg Nancyja. Gravelines je jedini dosadašnji ligaški poraz pretrpio u prvom kolu u Chalon-sur-Saôneu, dok je u nastavku sezone njihova forma u porastu.

"Skupina nije laka"

"Moglo se čuti da je skupina koju smo dobili laka, ali s time se ne bih složio", kazao je Vranković o suparnicima u prvom krugu, u kojem Cibose, uz Gravelines, čekaju i Doneck i Hapoel iz Jeruzalema: "Doneck je sa svojim rosterom pokazao da ima visoke ambicije, a Jeruzalem će biti opasan na svom terenu. Poznavajući njihovog trenera" (Oded Kattash, op.), "igrat će s puno pick&rolla".

"Rezultati Gravelinesa pokazuju da je to na početku odmah najjača utakmica", kazao je Josip Vranković o skupini u kojoj se našla Cibona, ističući da njegovu momčad ne očekuje lak posao: "Srest ćemo se s ekipom koja je atletski moćna, imaju tipični francuski stil igre, s 'peticama' koje su niže od prosjeka i dobro preuzimaju pick&roll i sve blokove".

Cibona je na početku sezone već igrala s klubom iz Francuske, uz pobjedu nad Choletom (77:70) na euroligaškom kvalifikacijskom turniru, ali Joke upozorava da je Gravelines jači - kao što su ove sezone već i pokazali: "Dobili su ih u gostima u prvenstvu, a na gostujućem parketu su pobijedili i Asvel s Tonyjem Parkerom. Čeka nas težak zadatak, veselila bi me pobjeda i s jedan razlike".

Barboura nema, Sutona se čeka

Antwain Barbour propustit će drugu uzastopnu utakmicu, i dalje ga muči ozljeda zadnje lože, a od igrača koje će koristiti, Cibonin trener posebno se osvrnuo na Gorana Sutona, s čijom reakcijom nije bio zadovoljan u subotu protiv Hemofarma. U toj utakmici Suton je krenuo u petorci, a nakon što ga je Vranković ubrzo povukao na klupu, više ga nije vraćao.

"Ne bih generalno rekao da sam nezadovoljan, a treba uzeti u obzir i da je izašao iz ozljede i imao dužu pauzu", kazao je Joke o Sutonu: "Još nije dao ono što treba dati, ali treba proći 10 do 15 utakmica, uključujući i treninge u tom razdoblju, imat će prostora pa ćemo vidjeti kako stoji".

Među igračima idućeg suparnika Cibosa, kojeg s klupe vodi Christian Monschau, hrvatskim ljubiteljima košarke je najpoznatiji bivši Zadrov Amerikanac Juby Johnson, Vranković dobro poznaje i 32-godišnjeg Cyrila Akpomedaha, s kojim je 2007. surađivao kao trener Širokog, a izdvojio je i francuskog reprezentativca Andrewa Albicyja i bivšeg člana tamošnje nacionalne momčadi, 26-godišnjeg Yannicka Bokoloa, kojeg ovog ljeta nije bilo na Eurobasketu u Litvi.

"Odigrat ćemo maksimalno koliko možemo, ali ne bih sada postavljao konkretnije ciljeve, trebamo se fokusirati na ono što nas čeka i to odraditi najbolje što možemo. Utakmica protiv Gravelinesa će nam već dati nekoliko odgovora", zaključio je trener Cibosa o planovima i željama u ovoj skupini prvog kruga.

Pavle Marčinković o vlastitoj sezoni: "Izuzetno sam zadovoljan, naravno da se uvijek može i bolje, ali došao sam u veliki klub i očekivanja su velika. Ide se iz utakmice u utakmicu, ovisno o tome trener i koristi igrače, to nije sporno - mi smo svi profesionalci i oko toga nema previše lutanja".

Ogled s Francuzima najavio je i Pavle Marčinković, koji je u subotu protiv Hemofarma ponovno dobio nešto veću priliku, uz četiri poena i po tri asistencije i osvojene lopte za 22 minute na parketu. "Kao što je i trener rekao, klasična su francuska ekipa, u dobrom su ritmu i dobro stoje u prvenstvu. Tranzicija im je najveći forte, energijom razbijaju protivnike. U napadu cijela ekipa ide na skok, dosta guraju u leđa i tu nas čeka puno posla".

"Albicy i Bokolo su opasni u prodorima, a trebat ćemo pripaziti i na Jubyjev šut", dodao je 22-godišnji Zadranin: "Čeka nas jaka utakmica, a ako to odradimo kako trebamo, nadam se da će završiti u našu korist".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 11:15
    nije mi jasno zakaj stavljaju tekme u glupo vrijeme i ko to odlučuje
    Obrisan korisnik
  • Kracho15.11.2011. u 09:11
    Jel ima prijenos na nekoj tv?
    Kracho
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 23:13
    Ajmooooo Cibosi do pobijede nove .......
    Obrisan korisnik
  • mantula14.11.2011. u 23:00
    koliko god se piše da je cibona loša,meni ta ekipa izgleda sasvim pristojno,još sad kad su doveli kusa to bi moglo biti ok,možda čak za final four ABA lige
    mantula
  • Obrisan korisnik14.11.2011. u 22:03
    HEA HEA CIBOSI
    Obrisan korisnik