Tenis

Becker zaustavio Marcana

Maja Giljanović • ponedjeljak, 14.11.2011.
Becker zaustavio Marcana
Foto: Kristijan Komarica

Šesti nositelj kvalifikacija 42.500 € vrijednog ATP Challengera u Salzburgu Dino Marcan protiv Geiba i Kontinena nije ispustio ni set, ali u trećem je kolu poražen u dva od Benjamina Beckera. U kvalifikacijama su se okušali i Toni Androić i Mate Pavić. Sedmog nositelja Androića odmah u prvom kolu iznenadio je Sandro Erhat, a od Splićanina s pozivnicom organizatora bolji je bio Nikola Čačić.

Dino Marcan, Toni Androić i Mate Pavić ovog su tjedna poželjeli zaigrati u glavnom ždrijebu na 42.500 € vrijednom ATP Challengeru u Salzburgu, ali sva trojica su zapela u kvalifikacijama.

Šesti nositelj Marcan stigao je najdalje, do trećeg kola. Protiv Daniela Geiba (6:2, 6:0) i Mickea Kontinena (6:2, 6:4) nije ispustio ni set, ali na posljednjoj ga je prepreci zaustavio Benjamin Becker. Drugi nositelj susret je prelomio u uzbudljivom tie-breaku prvog seta: dobio ga je 9:7, a u drugom mu je bio dovoljan i jedan break (6:3).

Sedmog nositelja Androića na spavanju je odmah u prvom kolu uhvatio Sandro Erhan, a Pavića kojem je organizator dao jednu od pozivnica pobijedio je Nikola Čačić. Erhan je Androića ostavio na šest gemova (6:2, 6:4), a Čačić je Splićanina pobijedio 6:3, 7:5.

U Salzburgu su i prošlotjedni pobjednik Challengera u Ortiseiju Lovro Zovko i Marin Draganja. Zovko i Alexander Waske kojeg je u nedjelju pobijedio u Ortiseiju (Zagrepčanin i Dustin Brown pobijedili su Waskea i Philippa Petzschnera koji će sljedeći tjedan igrati na završnici u Londonu) postavljeni su za druge nositelje i u prvom kolu igraju protiv Enrica Becuzzija i Paola Lorenzija, a Draganju i partnera mu Marcana čekaju Jean Andersen i James Cluskey.

Salzburg, 3. kolo kvalifikacija: MARCAN (Hrvatska, 6) - Becker (Njemačka, 2) 6:7(9), 3:6, 2. kolo kvalifikacija: MARCAN (Hrvatska, 6) - Kontinen (Finska) 6:2, 6:4, 1. kolo kvalifikacija: MARCAN (Hrvatska, 6) - Geib (Austrija, wc) 6:2, 6:0, ANDROIĆ (Hrvatska, 7) - Erhat (Švicarska) 2:6, 4:6, M. PAVIĆ (Hrvatska, wc) - Čačić (Srbija) 3:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!