Zimski sportovi

Winnipeg se vratio pobjedama

Krešimir Ferlak • utorak, 15.11.2011.
Winnipeg se vratio pobjedama

Noćas su Philadelphia i Buffalo upisali pobjede kao gosti, dok je čast domaćina spasio Winnipeg. Jetsi su kod kuće bili uvjerljivi protiv Tampe, stigli su do pobjede od 5:2 i prekinuli niz od pet poraza.

Zadnjih desetak dana nije bilo sunca u Winnipegu, Jetsi su upisali pet uzastopnih poraza. Noćas su napokon prikazali pravu igru, prilično lako su dobili Tampu, te upisali tek treću pobjedu sezone na domaćem ledu.

Početak je ukazao da bi ovo mogla biti dobra večer za Jetse, poveli su već u petoj minuti preko Evandera Kanea na asistenciju Dustina Byfugliena. Devet minuta kasnije Kane je vratio uslugu i sada je na njegovu asistenciju zabio Byfuglien. Proigrali su Jetsi i s igračem više, Mark Flood je bio strijelac sredinom nastavka u situaciji pet na četiri za Winnipeg.

Tri minute kasnije Tampa se malo budi, smanjili su preko Martina St.Louisa, ali samo dvije minute poslije tri razlike domaćinima vraća kapetan Andrew Ladd. Tu je bio kraj bilo kakvim nadanjima za goste, a u trećem periodu ekipe su razmijenile po jedan pogodak, za domaće je precizan bio Tim Stapleton, a za goste Steven Stamkos.

Domaći kapetan je bio zadovoljan cijelom utakmicom.˝Od početka do kraja bila je ovo jedna od naših najboljih utakmica sezone. Velika je stvar odigrati cijelu utakmicu na visokoj razini, znati da smo to sposobni učiniti˝, zaključio je Andrew Ladd.

Do druge pobjede u dva dana stigli su Philadelphia Flyersi i tako su preuzeli vodeće mjesto Istočne konferencije od Pittsburgha. Ključ je bilo otvaranje prve i druge trećine, gdje su Flyersi predvođeni najboljim strijelcem Claudeom Girouxom došli do prednosti koju nisu ispuštali.

Giroux je zabio nakon 79 sekundi igre za vodstvo gostiju, a povisio ga je Maxime Talbot sedam minuta kasnije. Na samom kraju perioda nadu Hurricanesima vraća s igračem manje, jučer njihov ponajbolji igrač Patrick Dwyer. No, drugi dio novim pogotkom otvara Giroux (oba puta mu je dodao Jaromir Jagr), a onda je mladi Kanađanin i asistirao za zgoditak Waynea Simmondsa kojim su Flyersi otišli na 4:1.

Smanjio je brzo Tuomo Ruutu, a Carolinu u susret vraća Dwyer pogotkom iz kaznenog udarca, kojeg je izborio opet s igračem manje. Ali, dalje od toga nije išlo, potvrdu pobjede Philadelphiji donio je novak Matt Read četiri minute prije kraja susreta.

Utakmicu s najmanje pogodaka, ali i s najvećom minutažom odigrali su Montreal i Buffalo. Lijepo su podijelili sve po trećinama. U prvoj nije bilo golova, u drugoj su dva zabili Canadiensi, dok su u trećoj s dva gola uzvratili Sabresi. Eric Cole i Max Pacioretty su se upisali u strijelce za domaće, dok su za gostujući Buffalo zabili Jason Pominville i Derek Roy.

Pet dodatnih minuta produžetka nije donijelo promjene rezultata, pa se otišlo do penala. Uspješniji su bili gosti za koje su zabili Thomas Vanek i Brad Boyes, dok je za domaće jedini uspješan bio Pacioretty. Ostala dva udarca je obranio sve bolji Šved na golu Sabresa Jhonas Enroth.

NHL, rezultati, 14.11.2011.: Carolina – Philadelphia 3:5, Montreal - Buffalo 2:3 (SO), Winnipeg – Tampa Bay 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!