Nogomet

Za Husmanija gotova polusezona?

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • utorak, 15.11.2011.
Za Husmanija gotova polusezona?
Foto: Ivana Jurica

Polako se kompletiraju redovi nogometnog kluba Šibenik uoči subotnje utakmice protiv Lučkog na Šubićevcu. Poslijepodnevni trening s momčadi trebao bi odraditi hrvatski U-21 reprezentativac Jakoliš, dok se makedonski reprezentativci Husmani i Georgievski vraćaju sutra (srijeda). Ali Husmani se ozlijedio u reprezentaciji i pitanje je koliko je ozljeda teška.

"Stanje u svlačionici je relativno dobro. Malo nas je zabrinula i poremetila ta informacija iz Makedonije u vezi Husmanija. Rame mu je iskočilo. Točnije i podrobnije informacije o težini ozljede nemamo. Po nekim parametrima oko te ozljede nas je najviše strah da ćemo ga možda izgubiti do kraja ove polusezone. Bit ćemo pametniji kad dođe, kad napravi preglede kod naših liječnika", informirao je na redovitoj pressici pomoćni trener Ivo Šupe.

Dvojica igrača koja su propustila posljednji pripremni susret ponovno su u normalnom trenažnom procesu, dodao je Šupe: "Fuštar se oporavio, priključio se momčadi i najvjerojatnije će biti spreman za subotu. Medvid još vuče ozljedu koljena, dobio je udarac u subotu protiv Zadra. Normalno trenira i Bačelić-Grgić iako ima problema s ložom, s ozljedom koju vuče već dva – tri mjeseca. Jakoliš bi trebao doći popodne na trening, po informacijama koje imamo s njim je sve u redu. Georgievski danas ima prijateljsku utakmicu protiv Albanije, nadamo se da će i s njim biti sve u redu."

U pretposljednjem domaćem susretu u jesenskom dijelu sezone Šibenčane čeka susret protiv momčad koja trenutno ima isti broj bodova. O tijeku priprema za iznimno važnu utakmicu protiv Lučkog Šupe je istaknuo: "Što se tiče priprema za Lučko više-manje sve prolazi dobro. Odigrali smo u subotu tu utakmicu sa Zadrom, a rezultat nam u toj utakmici nije bio primaran. Prošli smo tjedan trenirali dosta dobro, radili smo prvenstveno na podizanju funkcionalnih sposobnosti igrača tako da ove tri zadnje utakmice možemo odraditi u istom ritmu kako smo završili. Nitko se nije ozlijedio i to nam je bilo najvažnije."

Koliko igrači očekuju od utakmice svjedoče i riječi veznjaka Marka Čulića: "Očekivanja u toj utakmici su sigurno, s obzirom da igramo na domaćem terenu, pobjeda. Mi smo u takvoj situaciji da su nam tri boda od itekakvog značaja. Moramo sve učiniti da dođemo do te pobjede. U Prvoj ligi Šibenik i Lučko nikada nisu igrali međusobno. Pratimo i njihovu momčad i rezultate, kao i sve ostale klubove tako da imamo dosta informacija o njima."

"Njima je ovo prva sezona u Prvoj ligi. Nisu imali najsjajniji početak, ali kako odmiče sezona igraju bolje i skupili su i bodova tako da vjerojatno imaju i više samopouzdanja i iskustva s ovim utakmicama koje su odigrali do sada", kazao je Čulić. A na pitanje očekuje li Lučko u ofenzivnoj ili defenzivnoj varijanti šibenski veznjak je odgovorio: "Iskreno ne znam što očekivati, ali ipak mislim da će se postaviti opreznije, da će im primarno biti ne primiti gol, možda nam zaprijetiti kroz kontru ili polukontru. Mi ćemo naravno dati sve od sebe da ipak uspijemo prvi zabiti pogodak i nadamo se još koji i tako doći do bodova."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!