Košarka

Blijeda i nemoćna Cibona

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 15.11.2011.
Blijeda i nemoćna Cibona
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cibone odigrali su vrlo slabu utakmicu protiv Gravelinesa u prvom kolu skupine A Eurokupa. Iz kuta gledanja momčadi Josipa Vrankovića, dobro je bilo samo vodstvo koje su držali u početnim minutama, ali čim je gostima krenuo vanjski šut, sve je brzo otišlo u njihovom smjeru, a na kraju je na semaforu stajalo ružnih 30 razlike...

Za početak Eurokupa, Cibona je odigrala vrlo blijedu utakmicu protiv francuskog Gravelinesa, koji je već u prvoj dionici izgradio visoku prednost, s 27:12 nakon prvih deset minuta, a u nastavku više nije bilo dvojbi kome će pripasti pobjeda. Završilo je sa 101:71 za gostujuću momčad, koja je, tako, potvrdila odličnu formu u kojoj je došla u Zagreb, s pet pobjeda u prvih šest kola francuskog prvenstva.

Cibosi će, pak, u nastavku prvog kruga morati znatno bolje nego ovog utorka. Uspoređujući Gravelines sa suparnicima koje su pobjeđivali u ABA ligi, Francuzi djeluju puno jače, ali dobar dio razloga što je išlo ovako jednosmjerno bio je na domaćoj momčadi. Ako neće gristi u obrani, Cibona neće dobiti puno suparnika, a ovog puta bili su vrlo mlaki i neagresivni, otvarajući suparnicima priliku da ih dotuku - šutom, koji nominalno nije nešto što ćete povezati s košarkaškim momčadima iz Francuske.

Vezane vijesti

Gostima nije trebalo dugo da izgrade prvu veću prednost. S dobrim otvaranjem Andrije Žižića, koji je rano ubacio pet poena, Cibona se na početku držala u egalu, da bi sve krenulo u smjeru Gravelinesa nakon trice Demontea Harpera za 8:5 u korist domaćina. Gostujuća momčad uzvratila je uz jednu tricu Jombyja i dvije Cyrila Akpomedaha, bivšeg igrača Širokog, u seriji od 14:2 za preokret na 19:10 u sedmoj minuti, nakon čega su bez većih problema kontrolirali stvari i u ostatku prvog poluvremena.

Kako Cibosi u prvoj i početkom druge dionice nisu uspijevali obraniti gotovo ništa, polaganjem Juan-Khalifa Edwardsa prednost Gravelinesa narasla je do 34:13 u 12. minuti. Ipak, nakon dugog praznog hoda, do sredine druge četvrtine dogodilo se i nekoliko boljih minuta domaće momčadi, koje, međutim, u konačnoj slici nisu promijenile previše.

S mini-serijom od šest poena Jure Lalića pod košem, Cibosi su se približili do 36:21 u 15. minuti, no sve dobro što je tada napravio, Lalić je ubrzo vratio na početak s dvije slabe reakcije u napadu, nakon kojih su se igrači Gravelinesa ponovno počeli odvajati. U drugoj polovici četvrtine, Albicy s dvije, a Akpomedah uz jednu tricu osigurali su povratak gostiju do +21, 51:30, a na predah se otišlo s 51:32.

Ništa značajno nije se promijenilo ni u trećoj dionici. Gosti su čak i povećali prednost, nekoliko puta odlazili do 24 razlike, a kako Cibosi i dalje na vanjskim pozicijama nisu uspijevali pokriti ništa, igrači Gravelinesa nastavili su se "častiti" tricama. Yannick Bokolo ubacio je dvije od njihove četiri u trećoj četvrtini, nakon koje su imali 13/25 u šutu za tri.

Iz posljednjih deset minuta vrijedi izdvojiti da je za Francuze počeo ubacivati i dotad gotovo nevidljivi Juby Johnson, nekadašnji igrač Zadra, koji je na kraju došao do 11 poena, a kao negativno za Cibose, gosti su u završnici stigli i do okruglih +30, otišavši preko "stotke" polaganjem Bigotea desetak sekundi prije zadnje sirene.

Na putu do visoke pobjede, u gostujućoj momčadi je bolji od ostalih bio Andrew Albicy, s 21 poenom i četiri asistencije. Cyril Akpomedah završio je s 18 poena i šest skokova, uz vrlo dobru efikasnost s trice (4/7). Sveukupno, Gravelines je u tom segmentu imao 15/32, 47 posto.

Cibose je s 18 poena, pet skokova i tri asistencije vodio Marin Rozić, dok je prvi u pratnji bio Pavle Marčinković, koji je igrao samo u drugom poluvremenu. Završio je s 12 poena i tri skoka. Andrija Žižić dodao je 11 poena i četiri skoka, a Davor Kus deset poena.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona71:101Gravelines Dunkerque
BC Doneck80:71Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona71:101Gravelines Dunkerque
BC Doneck80:71Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 03:01
    our coach is joke
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina16.11.2011. u 12:46
    Cibona je pretrpjela najveći poraz 1. kola eurocupa i to na domaćem terenu.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 12:40
    i nemoj vrjeđati joku on je vrlo drčan lik i ne bih ti preporučio da mu to kažeš u lice mada si u pravu da je loš trener. ali on je tu a razne repeše ,anzulovići i drugi božini omiljeni treneri ne prilaze jer nema više para
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:54
    koliko vidim po statistici, opet smo nadskakani i opet smo imali manje asista od protivnika...i tako već 6-7 puta ove sezone. preloše....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 09:45
    nisam gledao tekmu, ali kada sam jutros pogledao rezultat, 'smrznuo' sam se! reći ću samo ovo: ĐOUK FAKTOR! mi 2 mjeseca nakon što je počela sezona nemamo uigrane akcije!!! pa tom debilu ne bi dao da vodi košarkašku momčad neke OŠ-e, a kamoli cibone! uz to momčad je loše koncipirana...previše... [više na forumu]
    Obrisan korisnik