Zimski sportovi

Rangersi sedam u nizu, kriza Islandersa

Vedran Babić • srijeda, 16.11.2011.
Rangersi sedam u nizu, kriza Islandersa

Novih osam utakmica NHL-a odigrano je u noći s utorka na srijedu. Boston Bruinsi nastavili su svoju sjajnu formu pobijedivši New Jersey Devilse, dok su Toronto Maple Leafsi i New York Islandersi produljili svoje krizno razdoblje. Florida Panthersi "pregazili" su Dallas Starse s čak 6:0...

New York Islandersima, posljednjeplasiranoj momčadi Istoka, nikako da krene. Protiv gradskih rivala Rangersa doživjeli su deseti poraz u posljednjih 11 utakmica. Bilo je 4:2 i Rangersima je to sedma uzastopna pobjeda. Ujedno su i uzvratili Islandersima za poraz prije točno mjesec dana, također rezultatom 4:2. Pobjedu su "gostima" donijeli Richards i Callahan u posljednjih pet minuta susreta.

U neizvjesnoj utakmici u bostonskom TD Gardenu domaćini su pogotkom Pouliota tri minute prije kraja ostvarili svoju šestu uzastopnu pobjedu porazivši New Jersey Devilse (4:3). U prvoj trećini nije bilo pogodaka, a prvi su do vodstva u drugoj trećini došli Devilsi nakon što je Clarkson realizirao igrača više. Bruinsi su okrenuli i poveli 2:1 pa 3:2, no Palmieri je oba puta poništio vodstvo domaćih. Na kraju su se ipak radovali Bruinsi već spomenutim pogotkom Pouliota.

Phoenix Coyotesi očito vole igrati na gostujućem ledu jer su u Torontu kod Maple Leafsa došli do svoje pete uzastopne pobjede u gostima. Iako su prokockali prednost od 2:0 uoči posljednje trećine, Coyotesi su do konačnog trijumfa došli boljim izvođenjem penala. Njihov vratar Smith obranio je oba domaća šuta, dok su Vrbata i O'Sullivan pogodili mrežu Scrivensa.

Sa šest različitih strijelaca Florida Panthersi osramotili su Dallas Starse na njihovu ledu sa 6:0, a jednaki ofenzivni učinak imali su i Pittsburgh Penguinsi, koji su protiv Colorado Avalanchea ipak imali teži posao. Avsi su vodili 3:1 poslije prve trećine, no s pet golova u preostalom dijelu utakmice Penguinsi su kompletirali preokret (6:3).

St. Louis Bluesi prekinuli su niz Detroit Red Wingsa od četiri pobjede (2:1), Minnesota Wild je s 4:2 produljila muku posljednjeplasirane momčadi Zapada, Columbus Blue Jacketsa, dok su Nashville Predatorsi i Ottawa Senatorsi jednakim rezultatom (3:1) nadjačali svoje suparnike.

NHL, utorak, 15. studenoga:
Boston Bruins - New Jersey Devils 4:3, Toronto Maple Leafs - Phoenix Coyotes 2:3 (SO), New York Islanders - New York Rangers 2:4, Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 2:4, Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 6:3, St. Louis Blues - Detroit Red Wings 2:1, Nashville Predators - Washington Capitals 3:1, Dallas Stars - Florida Panthers 0:6, Calgary Flames - Ottawa Senators 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 11:10
    Rangersi tuku Islese, Devilsi spuše. Me likes :D
    Obrisan korisnik