Zimski sportovi

Chicago sam na vrhu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 17.11.2011.
Chicago sam na vrhu

Hokejaši Chicaga uzvratili su kolegama iz Vancouvera za neugodan poraz u prvom dvoboju sezone te su uvjerljivim slavljem u Kanadi opet izbili sami na vrh lige. Uvjerljiv je bio i Montreal protiv Caroline, a pobjede su ostvarili i New Jersey te Los Angeles.

U zadnjih nekoliko godina razvio se pravi rivalitet između Vancouvera i Chicaga. Vrhunac je doživio prošle sezone u prvoj rundi doigravanja, kada su Canucksi dobili prve tri utakmice serije, zatim Blackhawksi uzvratili s tri pobjede, da bi Vancouver ipak prošao dalje u produžetku sedmog susreta.

Gledajući prvi njihov dvoboj ove sezone, izgledalo je kao da rane Chicaga još nisu zacijelile. Vancouver je uraganski prošao kroz Vjetroviti grad i odnio pobjedu od 6:2. Blackhawksi od tada igraju u puno boljoj formi, a to su noćas pokazali na ledu Rogers Arene te kao gosti odnijeli pobjedu od 5:1.

Kao da su ekipe cijeli prvi period provele u zagrijavanju, a ono pravo počelo je tek u nastavku. Poveli su domaćini, nakon asistencija braće Sedin, zabio je Jannik Hansen. Za točno deset minuta u prednosti su već bili gosti. Oba pogotka postigli su s igračem više, a strijelci su bili Andrew Brunette i Patrick Kane.

Ne može se reći da su gosti potpuno nadigrali Vancouver, ali ovo zaista nije bila večer Coryja Schneidera, dok je njegov kolega i zamalo imenjak na golu Chicaga, Corey Crawford branio puno bolje. Tako je Schneider još propustio u gol udarce Sharpa, Toewsa i Montadora, za uvjerljivih 5:1 Chicaga. S 27 bodova oni sad predvode ligu, a kako igraju, ne treba nikoga začuditi ako tamo još dugo ostanu.

Montreal igra bez četiri iskusna braniča (Markov, Spaček, Gill, Campoli), ali uz sjajnog Careya Pricea na golu i učinkoviti napad, protiv Caroline se to nije ni najmanje osjetilo. Price je obranio svih 25 pokušaja gostiju, čak je imao i asistenciju za gol Mikea Cammallerija, dok su dva pogotka zabili baš mladi braniči, Yannick Weber i P.K. Subban. Još je jednog dodao Travis Moen za konačnih 4:0 Canadiensa.

Dvije dobre vijesti stigle su jučer za Devilse. Na gostovanju u Buffalu u momčad se vratio Ilja Kovalčuk, a stigli su i do pobjede nad neugodnim Sabresima. Kovalčuk je u pobjedu od 5:3 ugradio jedan pogodak, gol i asistenciju upisao je Patrik Elias, dok je veliki Martin Brodeur zaustavio 29 pokušaja Sabresa.

Utakmicu s najmanje golova odigrali su Los Angeles i Anaheim. Regularni dio završio je 1:1, za Kingse je u drugom periodu s igračem više zabio Mike Richards, dok je u trećoj dionici, također na powerplayu, za Duckse uzvratio Teemu Selanne. Otišlo se skroz do penala, a rješenje smo dočekali tek u sedmoj seriji, kada za slavlje Los Angelesa pogađa Justin Williams.

NHL, rezultati, 16.11.2011.: Montreal – Carolina 4:0, Buffalo – New Jersey 3:5, Vancouver – Chicago 1:5, Los Angeles – Anaheim 2:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2011. u 10:23
    Sharksi bi bili prvaci svake godine da igraju samo sa Red Wingsima, kakvo bušenje noćas u Kaliforniji 5-2!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 19:50
    samo nek gaze!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2011. u 17:33
    a kad pogledas koja je to napadacka linija chicaga dobro su ovi i prosli..kane,sharp,toews,hossa...mogu svakomu uvalit 5 komada svaku vecer..
    Obrisan korisnik