Zimski sportovi

Chicago pao u drugoj trećini

Ante Jukić • subota, 19.11.2011.
Chicago pao u drugoj trećini

U najjačoj hokejskoj ligi svijeta noćas su na rasporedu bile tri utakmice. Derbi večeri odigran je u Calgaryju, gdje su domaći Flamesi zahvaljujući furioznoj drugoj trećini prekinuli pobjednički niz vodeće momčadi lige.

Jalovi napad Calgaryja proradio je kada je to bilo najpotrebnije. Flamesi, koji su zabili samo devet pogodaka u šest utakmica odigranih uoči gostovanja najbolje momčadi lige, ispratili su Chicago Blackhawkse s pet "komada" u mreži, a ključnim se u ovom dvoboju pokazala prva minuta druge trećine.

Nakon što su u prvoj trećini obje momčadi pogodile jednom (Stempniak za Flamese, Stalberg za Blackhawkse), domaćini su odmah po povratku na led, u razmaku od samo 17 sekundi, golovima Bourquea i Byrona pobjegli na 3:1. Svojim devetim pogotkom sezone, Hossa je vrlo brzo smanjio na 3:2 i vratio goste u igru, no sredinom utakmice Glencross je pogodio za 4:2 i osigurao svojoj momčadi mirniji ulazak u posljednju trećinu. Isti igrač bio je precizan i 13 minuta prije kraja, kada je pogotkom za 5:2 postavio konačan rezultat utakmice. S noćašnja dva pogotka Glencross je došao do brojke od ukupno sedam u ovoj sezoni, čime je izbio na prvo mjesto klupske liste strijelaca.

"Znali smo i prije utakmice da ne možemo svaku večer odigrati odlično. Svojim greškama otvorili smo Flamesima put do pobjede", kratko je nakon utakmice rezimirao Jonathan Toews, kapetan Blackhawksa, koji su u Calgaryju doživjeli prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede.

A prvu pobjedu nakon tri vezana poraza noćas je upisao Colorado. Avs'i su u svom Pepsi Centru s 3:0 nadvisili još jednu momčad u krizi, Dallas Starse, kojima je poraz u Denveru bio četvrti uzastopni. Pogotke za Colorado postigli su Kobashew, na početku, te Stasny i Duchene u samoj završnici utakmice. Avs'e nakon ovog trijumfa očekuje još sedam uzastopnih utakmica na domaćem ledu, no koliko će momčad iz Denvera iz toga profitirati, ostaje nam tek za vidjeti, s obzirom da se Lavina ove sezone bio bolje kotrlja u gostima.

U posljednjoj utakmici večeri, Buffalo Sabresi su još malo produbili krizu Carolina Hurricanesa. Dvoboj u Raleighu odlučio je jedan pogodak, a postigao ga je Pominville, koji je tako donio dva vrlo vrijedna gostujuća boda Sabresima.

NHL, rezultati, 18.11.2011.: Carolina - Buffalo 0:1, Colorado - Dallas 3:0, Calgary - Chicago 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!