Nogomet

Ištuk: "Sve osim pobjede je neuspjeh"

S Kantride:Vedran Filipović • subota, 19.11.2011.
Ištuk: "Sve osim pobjede je neuspjeh"

Nogometaši Rijeke i Karlovca će na Kantridi odigrati posljednju utakmicu 15. kola MAXtv Prve lige, a domaći bosansko-hercegovački dvojac najavio je utakmicu na redovnoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama kluba.

Nakon reprezentativne stanke nogomet se vraća u Rijeku. Momci s Kantride dva su tjedna iskoristili za ciklus mini-priprema, a skoknuli su i do Italije na prijateljsku utakmicu s (drugom) momčadi Udinesea. Utakmicom protiv Karlovca počinje serija vrlo važnih utakmica za riječke nogometaše, triput će snage odmjeriti s Osijekom (jednom u prvenstvu, dvaput u Hrvatskom kupu), a gostovat će kod Lučkog. S obzirom na stanje na ljestvici, tri boda protiv Karlovca koji grca u problemima nameću se kao imperativ.

"Pokušali smo se tijekom ove pauze psihički i fizički dignuti za finiš ovog dijela prvenstva koji bi mogao biti i odlučujući za nas, narednih pet utakmica odredit će našu sudbinu na proljeće. Zadovoljan sam velikim dijelom utakmice protiv Udinesea, mislim da smo dobro radili ovih 15 dana. Neće nas zavarati karlovačke priče o problemima koji su prisutni u gotovo svim hrvatskim klubovima, pobijedili su Zadar i Varaždin, vrlo su solidna momčad, no sve osim pobjede bi za nas bio veliki neuspjeh i teško breme na leđima za nastavak sezone", kazao je trener Rijeke Ivo Ištuk.

Na Kantridi ipak ima dobrih vijesti, izvan stroja su samo četiri igrača što je u ovosezonskoj prvoligaškoj priči pravi uspjeh. Mladi reprezentativci Miloš i Močinić su se vratili, a i Čulina je počeo trenirati..."Datković neće konkurirati za sastav zbog tetive, a Kreilacha nemamo zbog kartona. Čulina se napokon vratio treniranju, dobro radi, puca, ne boji se duela. Nije spreman za početak utakmice, no mogao bi nam koristiti. Alferez i Salčinović su također imali sitnih problema, no oni će igrati. Obrana ostaje standardna, Dedić će na zadnjeg veznog, a ostalo ćemo vidjeti nakon posljednjeg treninga".

Rijeka ove sezone ne igra lijep nogomet, obrambeni dio je sasvim solidan, ali prema naprijed - mučenje lopte i gledatelja. Svih pet napadača je zdravo, no nijedan nije u dobroj formi, a Ištuk još uvijek važe oko toga kojega postaviti u prvi sastav uz (vjerojatno) Alfereza. "Imam dvije-tri kombinacije za napadački dio momčadi, vidjet ćemo što ćemo, razmišljam o više napadača u igri".

Tko zna kako bi se riječka priča odvijala da u ljetnom mercatu pod stijene Kantride nije doplovio Fenan Salčinović. Bosansko-hercegovački playmaker praktički sam drži Rijeku "iznad vode" i opasne zone, a lijepim pogotkom gurnuo je svoju momčad u četvrtfinale kupa čemu se, čini se, pridaje najveća važnost u ovoj seriji utakmica u NBA ritmu srijeda-subota. "Složio bih se sa šefom, njihovi problemi nas ne smiju zavarati, moramo u susret ući maksimalno ozbiljno. Pobjeda bi nam dala psihološki poticaj za daljnje utakmice u kojima mislim da možemo do pobjede te do mirnih voda na proljeće", zborio je Salčinović.

Jaki udarci s dvadesetak metara njegova su specijalnost, može li opet zabiti i odlučiti? "Nadam se da mogu, učinit ću sve što je u mojoj mogućnosti da tako bude. Mučila me prehlada ovog tjedna, no sad sam mnogo bolje i na utakmici ću biti, nadam se, još bolji. Što se Udinesea tiče, iako je to bila rezervna momčad, to je drugi svijet od kojeg smo svi, pa i ja, vrlo, vrlo daleko".

Utakmica na Kantridi će početi u nedjelju u 17 sati s minutom šutnje zbog sjećanja na Vukovar i sve žrtve Domovinskog rata, a glavni djelitelj pravde biti će Marko Matoc iz Zaprešića.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2011. u 13:32
    Vratite nam Horvata.
    Obrisan korisnik