Nogomet

Blatter se ispričao, odbio ostavku

Borna Rupnik • subota, 19.11.2011.
Blatter se ispričao, odbio ostavku
Foto: Euro 2008 SA

Predsjednik Fife Sepp Blatter ispričao se onima koji su se osjetili uvrijeđenima zbog njegovih primjedbi o rasizmu, ali ističe kako nema potrebe da zbog toga podnese ostavku...

Sepp Blatter, predsjednik Svjetske nogometne federacije, pojasnio je za BBC svoje izjave o tome kako "rasizma u nogometu nema" i kako se eventualne rasističke uvrede za vrijeme utakmice ionako "izbrišu rukovanjem poslije susreta".

"Ispričavam se, žao mi je što je moj nesretan izbor riječi izazvao takvu reakciju i poprimio takve dimenzije. U potpunosti sam posvećen borbi protiv rasizma, u to ne treba sumnjati. Mogu samo reći da mi je žao zbog onih koji su se osjetili uvrijeđenima. Boli me još uvijek, nisam mogao zamisliti takvu reakciju", izjavio je Sepp Blatter.

Istovremeno je odbio sve sugestije onih koji su zbog njegovih riječi zatražili da podnese ostavku. "Ne mogu dati ostavku. Zašto bih to učinio? Kada se suočite s problemom morate ga riješiti. Napuštanje organizacije ne bi bilo pošteno, niti bi bilo u skladu s mojim borbenim duhom, mojim karakterom i mojom energijom", dodao je.

"Borba protiv rasizma i diskriminacije bit će nastavljena, uz nultu toleranciju. A ovo je i meni bila dobra lekcija", zaključio je Blatter.

Blatter, 75-godišnji Švicarac, dobio je novi četverogodišnji mandat na čelu Fife u lipnju ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2011. u 18:44
    Koja je to Mafija dok se neki idoti tuku na terenu oko korica kruha samo zato što su neki plavi a nekii žuti,Sep lijepo ubire milijune i svima nam se smije neka tako i treba ostani Seb dok god ti to želiš i pozdravi nam markovića i sve ostale slične tebi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2011. u 18:02
    mogu on i Marković lijepo pod ruku pa u mirovinu
    Obrisan korisnik