Nogomet

"Napeto" između Širokog Brijega i Zrinjskog

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • nedjelja, 20.11.2011.
"Napeto" između Širokog Brijega i Zrinjskog
Foto: Josip Tolić

Derbi 15. kola Premier lige BiH između ljutih suparnika Širokog Brijega i Zrinjskog neće se igrati u subotu već u nedjelju u 13 sati. Samovoljna promjena termina utakmice nije se dopala klubu s Pecare jer je pripremio kompletnu utakmicu za subotu, a napetost je dodatno izazvao predsjednik Zrinjskog, Ante Vidačak, izjavama da se plaši suđenja i da su odnosi s upravom domaćina zamrznuti.

Sve su Širokobriježani bili pripremili za subotu. Tiskali su plakate i postavili ih po cijeloj Hercegovini. Obavijestili su i medije da se derbi sa Zrinjskim igra u subotu u 16 sati. Policija je pripremila plan osiguranja i rasporedila ljude za subotu. A onda je na adresu Širokog Brijega iz Sarajeva stigla obavijest da se derbi sa Zrinjskim igra u nedjelju u 13 sati. Razlog je bio u televizijskom prijenosu jer BHTV1 nije mogla prenositi domaći derbi u subotu pošto je u tom vremenu planirala prenositi utakmicu engleske Premier lige.

"To je najblaže rečeno smiješna odluka. Čak to nije odluka Natjecateljske komisije već njezina dva člana. Preglasan je predsjednik komisije Rudolf Marić. Nije nam jasno čemu je takva odluka trebala kad nam je ranije javljeno da možemo igrati u subotu, a s čim je suglasan bio i Zrinjski. Uz to, mi nismo obvezni prilagođavati se televiziji jer prema ugovoru s NS BiH naša je obveza dopustiti samo prijenos jedne domaće utakmice u prvenstvo. I on je već bio u derbiju prvog kola sa Željezničarom. No, bez obzira na sve, igrat ćemo u nedjelju u 13 sati i vjerujem, pobijediti i ostati na prvom mjestu", kazao je glavni klupski operativac Josip Bevanda.

Dodatnu napetost na Pecari izazvao je predsjednik Zrinjskog Ante Vidačak izjavom da se na Pecari ne boji domaćina nego suđenja, obrazlažući to činjenicom da je Zrinjski do sada u susretima s klubovima iz vrha, Borcem i Željezničarom, bio oštećen. Predsjednik Zrinjskog rekao je da je klupska uprava Širokog Brijega pozvala rukovodstvo Zrinjskog na ručak i razgovor prije utakmice, ali i dodao da nije siguran da će ponudu prihvatiti jer su odnosi sa Širokim Brijegom od ljetos "zamrznuti" zbog toga što je Široki Brijeg angažirao dvojicu juniora Zrinjskog, Josipa Barišića i Zvonimira Kožulja i što je, prema Vidačkovim riječima, Zrinjskom preoteo igrača Miljenka Bošnjaka.

Josip Bevanda je odgovorio: "Ne mogu vjerovati takvoj retorici. Upravu Zrinjskog pozvali smo na razgovor da izgladimo sve nesporazume, da im objasnimo ono što dobro znaju. Mi nismo uzeli Barišića i Kožulja Zrinjskom, već smo Anti Vidačku, kad nam ih je jedna menadžerska agencija ponudila, jasno rekli da su nam ponuđeni i ako oni neće s njima potpisati ugovore da jesmo zainteresirani za njih. Čekali smo mjesec dana, a kad nam je rečeno da ih želi uzeti Split, sklopili smo s njima ugovore. Priča o Bošnjaku je smiješna, pa taj je igrač sklopio trogodišnji ugovor s GOŠK-om iz Gabele i nema nikakve veze s nama."

Derbi je tako dobio nenogometni uvod. A sad su na redu nogometaši Širokog Brijega i Zrinjskog. U nedjelju u 13 sati vidjet će se tko je bolji na terenu. Široki Brijeg bi pobjedom nad Zrinjskim zadržao tri boda prednosti pred Željezničarom koji je u subotu pobijedio Kozaru u Gradišci, dok bi Zrinjski pobjedom zadržao priključak za vodećima.

U subotu je inače odigrano sedam utakmica 14. kola Premier lige BiH. Postignuti su sljedeći rezultati: Velež - Sloboda 3:0, Slavija - Borac 0:2, Sarajevo - Zvijezda 3:2, Kozara - Željezničar 0:2, Rudar Prijedor - Travnik 4:0, Čelik - GOŠK 2:0, Leotar - Olimpic 0:1.

Redoslijed na tablici: Željezničar i Široki Brijeg (-1) 32, Sarajevo 29, Borac 26, Zrinjski (-1) i Olimpic 23, Čelik 19, Velež i Rudar Prijedor 18, Zvijezda 16, GOŠK 14, Leotar, Kozara, Travnik i Sloboda 13 i Slavija 7 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 16:22
    ako ako..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 12:22
    Ako zrinski pobjedi onda je zeljo prvi :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 12:20
    Zrinski ce pobjediti
    Obrisan korisnik