Nogomet

Drogba: "Nadamo se naslovu"

Sportnet • nedjelja, 20.11.2011.
Drogba: "Nadamo se naslovu"

Napadač londonskog Chelseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti, Didier Drogba, izjavio je kako se nada da će njegova reprezentacija otići do kraja i osvojiti Afrički kup nacija koji se, početkom sljedeće godine, održava u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Izostankom reprezentacija kao što su Egipat ili Kamerun, Obala Bjelokosti još je izraženije svrstana u prvi red favorita za osvajanje nadolazećeg Afričkog kupa nacija. 33-godišnji Drogba otkrio je kako je to natjecanje vrlo važno za njegovu reprezentaciju koja je briljirala u kvalifikacijama: "Ovo natjecanje žele osvojiti sve afričke reprezentacije i zbog toga će biti dosta teško. Imat ćemo glasnu podršku s tribina, ali i bez nje nam je glavni cilj naslov prvaka".

Razlog više za motiviranost Bjelokošćani traže u razočaravajućem nastupu na istom natjecanju prošle godine u Angoli. Naime, tada je Obala Bjelokosti ispala već u četvrtfinalu i to prilično šokantno, od neuvjerljivog Alžira. Prije pet godina došli su do finala gdje su izgubili od Egipta nakon jedanaesteraca. Faraona iduće godine neće biti pa se čini kao da je put prema naslovu djelomično očišćen, ali i sam Drogba priznaje da neće biti lako: "Tu su kvalitetne reprezentacije poput Maroka, Tunisa, Senegala i neugodnog domaćina Gabona koji će igrati nošen fanatičnim navijačima i neće biti lako. Samo jedna reprezentacija će osvojiti naslov i nadamo se da ćemo to biti mi", rekao je robusni centarfor.

Do Afričkog kupa nacija preostalo je nešto više od dva mjeseca, a strasti su već sada uzburkane. Prisjetimo se nedavne izjave Asamoaha Gyana, napadača Gane, koji smatra da je njegova reprezentacija glavni favorit za naslov: "Sve su oči uprte u nas", rekao je Gyan. Zanimljivo je to da Drogba nije spomenuo Ganu kada je nabrajao reprezentacije koje bi ih mogle ugroziti na nadolazećem natjecanju. Bilo kako bilo, očekuje nas vrlo zanimljiv i neizvjestan Afrički kup nacija u kojem se svaka reprezentacija ima pravo nadati najvišem cilju.

Tekst: Davor Rogulja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson20.11.2011. u 17:54
    pa ako gledaš globalno to je istina, ali meni recimo klupska natjecanja nisu ni u pola zanimljiva kao reprezentativna. Jednostavno u tom klupskom nogometu sve se samo vrti isključivo oko love i to mi je sve dosta gadljivo, dok je u reprezentativnom igrači igraju srcem i iz domoljublja, a ne zbog... [više na forumu]
    hanson
  • imberlan20.11.2011. u 17:05
    Ma daj...pa Liga prvaka je bez dvojbe najinteresantnije i najnapetije natjecanje na svijetu.
    imberlan
  • hanson20.11.2011. u 16:07
    Pa meni je recimo intersantnije od bilo kakvog premiershipa, primere ili serie a, a i od lige prvaka. Zapravo jedina dva nogometna natjecanja zanimljivija od afričkog kupa nacija su mi svjetsko i europsko prvenstvo
    hanson
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 15:52
    haters gonna hate,odlican clanak!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 15:14
    hoće li tebi biti interesantno europsko prvenstvo
    Obrisan korisnik