Košarka

ACB: Solidan dan za Hrvate

Dino Brumec • nedjelja, 20.11.2011.
ACB: Solidan dan za Hrvate
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kompletirano je i osmo kolo španjolskog košarkaškog prvenstva. Još uvijek jedine dvije momčadi s po samo jednim porazom su Real Madrid i Barcelona. Žorić i Perić, sa svojom Unicajom, pobijedili su na gostovanju Stojićev Alicante, dok je Tomić ugradio svoj obol u pobjedi Reala. Marko Banić jučer je odigrao svoju utakmicu osmog kola, dok je Dalibor Bagarić napustio Pirenejski poluotok i pridružio se Cedeviti.

Alicante, Marija Stojića, doživio je i drugi uzastopni poraz, a ovaj put s druge strane, u redovima pobjednika, našla su se i dvojica Hrvata - Luka Žorić i Hrvoje Perić. Krajnji rezultat utakmice bio je 97:77 za Unicaju, a samo u prvom dijelu Stojićeva je momčad primila 53 koša.

Mario Stojić je u 23 minute na parketu postigao sedam koševa (šut 2/5), ali rubrike "skokovi" i "asistencije" ostale su mu prazne. Za Unicaju su obojica Hrvata imala značajnije uloge. Hrvoje Perić nastavlja s dobrim igrama i u 22 minute ostvario je devet koševa, pet skokova i dvije asistencije, dok je Žorić proveo isto toliko minuta na parketu što mu je bilo dovoljno za 11 poena i tri uhvaćene lopte.

Real Madrid upisao je i šestu uzastopnu pobjedu u španjolskom prvenstvu. Ovaj su put kod kuće Madriđani slavili s 82:74, a svoju minutažu dobro je iskoristio i Ante Tomić. On je za manje od 15 minuta na parketu postigao 10 koševa (šut 5/6) te ostvario dva skoka i jednu asistenciju. Zanimljivo je da nitko u dresu Reala nije imao više od 13 koševa, što pokazuje dobru raspoređenost minutaže i široku klupu madridskog kluba.

Nakon osmog kola Barcelona i Real izjednačeni su na vrhu s po sedam pobjeda, dok Unicaja i Caja Laboral imaju po šest slavlja. Na dnu je čak pet momčadi s po dvije pobjede.

ACB liga, 8. kolo:
Alicante – Unicaja 77:97
Real Madrid – Lagun 82:74
Manresa – Zaragoza 74:81
Murcia – Valencia 83:86
Barcelona – Valladolid 77:67
Joventut – Blusens Monbus 73:67
Estudiantes – Caja Laboral 54:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • svidov0020.11.2011. u 22:08
    napokon solidna partija tomića ove sezone
    svidov00