Ostali sportovi

Pobjeda Baltimorea, iznenađenje Eaglesa

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 21.11.2011.
Pobjeda Baltimorea, iznenađenje Eaglesa
Foto: Tomislav Pacak

Sinoć su u NFL-u na rasporedu bile utakmice 11. tjedna sezone. Baltimore Ravensi popeli su se na vrh divizije svladavši borbene Bengalse, a oslabljeni Eaglesi iznenadili su NY Giantse. Pobjede nastavljaju nizati neporaženi Packersi i fantastični 49ersi koji se već ovog četvrtka sastaju s Baltimore Ravensima...

Utakmica dana

Baltimore Ravensi pobijedili su Cincinnati Bengalse 31:24 nakon što je njihova obrana uspjela zaustaviti posljednji napad Bengalsa koji su željeli izboriti produžetak. Ravensi su početkom četvrte četvrtine poveli 31:14 TD dodavanjem Joea Flacca od 38 yardi za Torreyja Smitha. Bengalsi su s dva polaganja u zadnjoj dionici stigli veoma blizu izjednačenju, ali su ipak ostali kratki.

Flacco je imao dva TD dodavanja uz jedno presječeno, probijač Ray Rice je osvojio 103 yarda, a fantastični Torrey Smith je ukupno uhvatio šest lopti vrijednih 165 yardi. Novak Andy Dalton triput je presječen od obrane Ravensa, imao je jedno TD dodavanje, a hvatač Jeremy Simpson uhvatio je osam lopti za 152 yarda. Ravensi su se ovom pobjedom izjednačili na vrhu divizije s Pittsburgh Steelersima koji su ovaj vikend odmarali.

Iznenađenje dana

Bez startnog dodavača Michaela Vicka i prvog hvatača Jeremyja Maclina, Philadelphia Eaglesi prekinuli su niz od dva poraza i svladali NY Giantse 17:10. Vickova zamjena Vince Young povezao se s Rileyjem Cooperom za TD od osam yardi, 2:45 do kraja čime su Eaglesi poveli s konačnih 17:10. Young je imao dva TD dodavanja i triput je presječen, dok je probijač LeSean McCoy osvojio 113 yardi probijanjem.

Giantsi su nakon niza odličnih predstava, poraženi i drugi tjedan za redom. Eli Manning imao je jedno TD dodavanje, jednom je presječen i izgubio je loptu u posljednjem napadu Giantsa. Hvatač Victor Cruz uhvatio je šest lopti za 128 yardi i TD kojim su Giantsi u zadnjoj četvrtini izjednačili rezultat, ali Philadelphia je ovog puta ipak bila ta koja je isplivala na površinu.

Preokret Lionsa, Dallas nakon produžetka

Mnoštvo poena zabijeno je u dvoboju Detroit Lionsa i Carolina Panthersa. Lionsi su pobijedili 49:35 nakon što su nadoknadili vodstvo Panthersa od 27:14 na poluvremenu. QB Matthew Stafford bacio je pet TD dodavanja i dvaput je presječen. Dodavač Caroline, novak Cam Newton, imao je jedno TD dodavanje i četiri je puta presječen. Za Lionse je odličan dan imao probijač Kevin Smith koji je zabio čak tri polaganja.

Tek nakon produžetka su Dallas Cowboysi uspjeli svladati Washington Redskinse i to 27:24 field goalom Dana Baileyja pet i pol minuta prije isteka produžetka. Redskinsi su izjednačili 14 sekundi prije kraja zadnje četvrtine TD dodavanjem Rexa Grossmana za Dontea Stallwortha. QB Dallasa, Tony Romo, bacio je tri TD dodavanja.

Chicago Bearsi su nanizali petu pobjedu i San Diego Chargersima nanijeli peti uzastopni poraz. Bearsi su slavili 31:20. QB Jay Cutler imao je dva TD dodavanja i probio se za još jedno dok je QB Chargersa, Philip Rivers, presječen dva puta uz dva TD dodavanja koja nisu bila dovoljna San Diegu da izbjegne novi poraz. Šok za Bearse je Cutlerova ozljeda palca zbog koje bi mogao propustiti posljednjih šest tjedana regularne sezone.

Nije bilo lijepo, ali Green Bay Packersi su nastavili svoj pobjednički niz. Porazili su Tampa Bay Buccaneerse 35:26 i stigli na omjer 10-0. Aaron Rodgers je bacio tri TD dodavanja i jednom je presječen, a dva TD dodavanja uhvatio je Jordy Nelson.

I San Francisco 49ersi nastavili su nizati pobjede svladavši Arizona Cardinalse 23:7. 49ersi su sada na omjeru 9-1. Sinoć su poveli 23:0, a obrana je dozvolila polaganje tek u četvrtoj četvrtini kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno. Dodavač Alex Smith imao je dva TD dodavanja uz jedno presječeno, a hvatač Michael Crabtree uhvatio je sedam lopti za 120 yardi.

Atlanta Falconsi stigli su do važne pobjede svladavši Tennessee Titanse 23:17. Falconsi su vodili 23:3 prije nego što je u redovima Titansa ozlijeđenog Matta Hasselbecka zamijenio mladi Jake Locker koji je s dva TD dodavanja Tennessee približio na 23:17, ali dalje od toga nije išlo. Matt Ryan je za Atlantu imao jedno TD dodavanje uz 316 osvojenih yardi, probijač Michael Turner zabio je TD i osvojio 100 yardi, dok je hvatač Roddy White uhvatio sedam lopti za 147 yardi.

NFL rezultati, 11. tjedan

Četvrtak, 17. studenog

Denver Broncos - NY Jets 13:17

Nedjelja, 20. studenog

Detroit Lions - Carolina Panthers 49:35
Minnesota Vikings - Oakland Raiders 21:27
Washington Redskins - Dallas Cowboys 24:27 (p)
Miami Dolphins - Buffalo Bills 35:8
Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 14:10
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 31:24
Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers 35:26
St. Louis Rams - Seattle Seahawks 7:24
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 23:7
Atlanta Falcons - Tennessee Titans 23:17
Chicago Bears - San Diego Chargers 31:20
NY Giants - Philadelphia Eagles 10:17

Ponedjeljak, 21. studenog

New England Patriots - Kansas City Chiefs

slobodni: Texans, Colts, Saints, Steelers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 21:08
    Eagelsi moraju pobijediti sve tekme do kraja sezone ako žele u doigravanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 13:53
    dobro kažeš danchy...ista situacija na tekmi Chi - SD gdje su zbog iste stvari poništili TD Chicaga...totalno nejasno i bezvezno pravilo... Inače, nadam se povratku otpisanih Eaglesa koji su, nadam se, napokon počeli igrat vrhunsku obranu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 11:59
    Zelio bih istaknuti utakmicu Cowboysa i Redskinsa koja je bila pravi uzitak za gledat.Promjene u vodstvu,odlicna igra Roma ali se zaboravilo napomenuti promasaj Redskinsa u produzecima za milimetar sa 52 jarde mislim od Genca. Romo je odigrao odlicnu utakmicu sa stalnim okretanjem na lijevu stranu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • danchy21.11.2011. u 09:10
    samo mali ispravak Bengalsi su u zadnjoj dionici postigli TD i FG, a ne 2 TD-a kako piše s tim da su možda i trebala biti 2 TD-a da suci nisu vijećali 10 minuta i oduzeli im poene nakon jedne sporne situacije. al tekma dana Lions- Panthers, odlična tekma.
    danchy