Zimski sportovi

Savršen vikend za Sharkse i Wingse

Ante Jukić • ponedjeljak, 21.11.2011.
Savršen vikend za Sharkse i Wingse

Najviše razloga za slavlje noćas su u NHL-u imali igrači Detroita i San Josea, koji su upisali i drugu pobjedu u razmaku od samo 24 sata. Trijumf protiv Toronta konačno je malo popravio raspoloženje u Raleighu, dok u Anaheimu i dalje dominiraju tmurni tonovi.

Nakon što su u subotu slavili u Los Angelesu, Detroit Red Wingsi dan kasnije skočili su do obližnjeg Anaheima, gdje su još jednim trijumfom zaključili vrlo uspješan tjedan. Red Wingse na putu do pobjede u Honda Centru nisu spriječili ni olujno nevrijeme u Južnoj Kaliforniji, koje je uzrokovalo nestanak električne energije u dvorani i odgodu početka utakmice za pola sata, ni katastrofalna igra s igračem više (neiskorišteno svih šest takvih prilika), inače zaštitni znak momčadi Mikea Babcocka.

Goste iz Detroita već u drugoj minuti dvoboja u vodstvo je doveo Henrik Zetterberg, a na samom startu druge trećine na 2:0 povisio je još jedan Šveđanin, Johan Franzen, kojemu je to bio jubilarni deseti gol u sezoni. Kada je Brad Stuart sredinom utakmice odveo Red Wingse na visokih 3:0, izgledalo je kako je pitanje o pobjedniku riješeno, no morali su i Ducksi u ovom dvoboju nešto odigrati. Neuništivi Saku Koivu i Teemu Selanne svojim su pogocima u završnici druge trećine ekspresno vratili utakmicu u neizvjesne vode.

Domaćini su u posljednjoj trećini pošteno pritisnuli Red Wingse, u završnih šest minuta imali su i dvije prilike s igračem više, no raspoloženi Jimmy Howard "zaključao" je svoja vrata i odbio sve napade Ducksa. U zadnjoj minuti utakmice Brad Stuart je pogodio praznu mrežu domaćina i postavio konačnih 4:2. Red Wingsima je ovo bila šesta pobjeda u posljednjih šest nastupa, dok se krizi Ducksa ne nadzire kraj. Momčad iz Anaheima slavila je, naime, samo dvaput u minulih 15 utakmica.

I San Jose je, poput Detroita, upisao dvostruko slavlje ovog vikenda. Sharksi su u subotu s visokih 4:1 promarširali kroz Dallas, a istim rezultatom slavili su i noćas Denveru protiv Colorada. Junak pobjedničke momčadi bio je trostruki strijelac Patrick Marleau, koji je s ovim hat-trickom došao do brojke od ukupno devet pogodaka u sezoni. Svoj 11. ovosezonski gol u pobjedu Sharksa ugradio je Joe Pavelski, dok je jedini strijelac za Avs'e bio Matt Duchene.

Raspoložen je noćas bio i najbolji strijelac lige, no 15. i 16. pogodak sezone Phila Kessela nisu pomogli Toronto Maple Leafsima da izbjegnu poraz u Raleighu. Carolina Hurricanesi su slavili rezultatom 3:2, a pogotke za pobjedničku momčad postigli su Harrison, Jokinen i Skinner.

U posljednjoj utakmici večeri, ujedno i kanadskom derbiju, Vancouver Canucksi su na svom ledu teškom mukom slomili otpor Ottawa Senatorsa. Aktualni doprvaci 2:1 pobjedu mogli su proslaviti tek nakon pogotka Chrisa Higginsa u trećoj minuti produžetka.

NHL, rezultati, 20.11.2011.: Carolina - Toronto 3:2, Colorado - San Jose 1:4, Anaheim - Detroit 2:4, Vancouver - Ottawa 2:1 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!