Zimski sportovi

Vraća se Sidney Crosby

Borna Rupnik, Mirza Seferagić • ponedjeljak, 21.11.2011.
Vraća se Sidney Crosby
Foto: EPA

Utakmica Pittsburgh Penguinsa i New York Islandersa naći će se pod posebnim povećalom. Najavljen je povratak Sidneyja Crosbyja na led...

Kanadski hokejaš Sidney Crosby napokon će ponovno zaigrati. Prema najavama, na led će izaći u večerašnjem okršaju svojih Penguinsa s New York Islandersima.

"Vrlo je uzbuđen zbog ovog povratka jer već jako dugo vrijeme želi igrati hokej. Kad napokon izađe na zagrijavanje prije utakmice navijači će 'poludjeti'. Za naše ostale igrače će biti izazov izaći na led u pokušaju da ne budu promatrači, međutim, tu energiju od navijača ćemo prenijeti u našu igru", izjavio je trener Penguinsa Dan Bylsma.

Crosby je 1. siječnja 2011. godine na Winter Classicu prvo dobio težak udarac u glavu od Washingtonovog Davida Steckela, a četiri dana poslije isto mu je učinio Victor Hedman iz Tampe. Dan kasnije mu je dijagnosticiran potres mozga od kojeg se oporavljao sve do sada.

Do te ozljede je odigrao 41 utakmicu od početka prošle sezone te je postigao 32 gola i 34 asistencije i 66 bodova. Prije ozljede je bio u seriji od 25 uzastopnih utakmica s ostvarenim barem jednim bodom. Da je nastavio u tom ritmu bila bi to najefikasnija sezona jednog igrača u posljednjih 15 godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 08:14
    Sid The Kid se vratio u velikom stilu-2 gola i 2 asista!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 16:14
    Napokon!
    Obrisan korisnik
  • greenhorn21.11.2011. u 13:05
    bilo je mirno bez njega... sad opet njegovo cendranje slusat svaki dan kad otvorim nhl.com... štaš
    greenhorn
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 12:58
    tooo,koja sjajna vijest je povratak hokejaskog maestra...jedva cekan 1h nakon ponoc i upalit sliku da vidin covika na ledu nakon 320 dana,the king is back!!!!
    Obrisan korisnik