Košarka

Anzulović: "Svi znamo tko i što je Bayern"

Sportnet • ponedjeljak, 21.11.2011.
Anzulović: "Svi znamo tko i što je Bayern"
Foto: Ivan Lacković

Cedevita u sjajnom ozračju dočekuje njemački Bayern u drugom kolu skupine G Eurokupa. Susret je na rasporedu u utorak od 18:30 u Dvorani 2 Doma sportova, dvorani u kojoj Cedevita od preseljenja ovoga ljeta iz Sutinskih vrela ne zna za poraz.

Atmosfera je pozitivna jer Cedevita igra dobro, a u ABA ligi s omjerom 7-1 drži vrh ljestvice, uz dodatan motiv igranja u Europi i dolazak košarkaške sekcije najvećeg njemačkog sportskog društva Bayerna.

"Svi znamo tko i što je Bayern, a njihov brzi rast i ugled košarkaškog kluba dokazuje i ULEB-ova ovogodišnja pozivnica za Eurokup. Silno su ambiciozni i iznimno ih cijenim", na konferenciji za novinare istaknuo je trener Dražen Anzulović.

"Igrački kadar im je širok i vrlo jak. Tu su reprezentativci Schwethelm, Benzing, Jagla, Hamann. To nisu pomoćni igrači u reprezentaciji, to su nositelji. Uz njih, tu su i jaki Amerikanci, tu je i sjajan stručnjak Dirk Bauermann, njemački izbornik. Kada je obavljen ždrijeb za skupinu Eurokupa rekao sam da je naša skupina sigurno jedna od najjačih. Ono što mene zanima uoči susreta s Bayernom jest da zadržimo ovakav momčadski naboj i zajedništvo koje imamo od početka sezone, što smo pokazali i u nedjelju protiv Krke", nastavio je trener Cedevite.

"Kada imamo jedan takav kontinuitet, kada imamo požrtvovnost unutar momčadi i takav odnos igrača prema klubu i prema svakoj utakmici, onda i rezultat dolazi sam po sebi. Jako sam zadovoljan načinom na koji igramo, na intenzitet koji se drži kroz cijelu utakmicu, koji ne pada rotacijama i siguran sam da ako tako nastavimo i u utorak da možemo svladati Bayern", zaključio je.

Marino Baždarić diže se u formi i nedjeljni susret protiv Krke, odnosno uvjerljiva pobjeda koja je Cedevitu smjestila na vrh regionalne lige, možda je i najbolji nastup kapetana ove sezone. Posebno ga veseli solidna posjeta u Domu sportova i bučna publika koja navijanjem podiže atmosferu na parketu.

"Nadam se da će tako biti i protiv Bayerna jer svojim smo nastupima ove sezone zaslužili dobru posjetu. Kako rastemo u igri vjerujem da će i publika biti sve brojnija u Domu sportova u kojem je vrlo ugodno igrati. Velika pohvala tim ljudima koji nas prate svaku utakmicu i koji, bez obzira koliko je dvorana puna, naprave odličnu atmosferu i jako je lijepo igrati u dresu Cedevite ove sezone", kaže.

O Bayernu Baždarić govori s poštovanjem: "Nismo se još dubinski pripremali za Bavarce s obzirom na nedjeljnu utakmicu s Krkom. Gledao sam na televiziji dvije njihove utakmice u njemačkom prvenstvu, djeluju dobro, djeluju moćno, jako. Boli nas još poraz u Petrogradu u prvom kolu, način na koji smo odigrali, a još više razlika s kojom smo izgubili i želimo se što prije vratiti na pobjedničku stazu koja nas je u Eurokupu krasila prošle sezone kada smo otišli do kraja, u Treviso. Kao i u svakom drugom natjecanju ove sezone, i u Eurokupu imamo velike ambicije, a da bismo ih ispunili moramo ući u seriju pobjeda. Nadam se da će ta serija u Europi startati upravo protiv Bayerna".

Bayern je Eurokup otvorio domaćom pobjedom protiv Benettona 72:62, a u njemačkom su prvenstvu na podjeli četvrtog mjesta s omjerom 6-3, iza Bamberga (7-1), Ulma (7-2) i Albe (6-2). Organizacija utakmice s početkom u utorak u 18:30, uz prijenos na HTV-u, nudi spektakularni uvod uz zatamnjenje dvorane i reflektore, s dodatkom lasera, uz brojne promocije i humanitarni karakter jer dobit od ulaznica po cijeni 30 kuna, kao i protiv Krke, namijenjen je dječjem domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 17:01
    Jagla,Benzing,Green,Foster,Hamann,Nadjfeji još ako im Dirk dojde
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 16:56
    dobro miljo bravo za tvoje nogometno znanje,a sad daj prognozu ove utakmice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 15:55
    da,svi znamo tko je i što je Bayern,al onaj nogometni.
    Obrisan korisnik