Zimski sportovi

Video: Kakav povratak Crosbyja!

Tomislav Pacak • utorak, 22.11.2011.
Video: Kakav povratak Crosbyja!
Foto: EPA

Sidney Crosby na spektakularan se način vratio na led - nakon skoro godinu dana izbivanja, briljantni Kanađanin u 16 je povratničkih minuta upisao dva pogotka i dvije asistencije, a urlik za prvi pogodak, uz za Crosbyja nekarakterističnu sočnu psovku, samo je pokazao koliko se frustracija nakupilo u proteklih skoro godinu dana izbivanja s leda...

Iako je želja za povratkom na led bila ogromna, pa samim time i frustracija svakim danom sve veća, Crosby se nije htio vratiti prije nego bude sto posto spreman. Kanadski centar izbivao je s leda još od siječnja ove godine kada je zaredom u utakmicama protiv Washingtona i Tampa Baya zadobio udarce u glavu nakon kojih je osjećao simptome potresa mozga. Iako se prvotno predviđao brz povratak, oporavak je bio spor i kompliciran, pa se počelo nagađati i o preranom završetku karijere.

Međutim, Crosby se konačno vratio, i to na kakav način. Trebalo mu je manje od šest minuta utakmice kada je backhandom svladao Andersa Nilssona za 1:0 Pittsburgha i naravno oduševljenje u CONSOL Energy centru.

Crosby je potom upisao i asistencije kod pogodaka Malkina i Orpika, a na kraju je i dovršio posao pogotkom za 5:0 Pingvina, čime je nadmašio i legendarni povratak sadašnjeg vlasnika Pittsburgha, Maria Lemieuxa. Istina, Lemieux je duže izbivao s leda - u svom povratku nakon umirovljenja, Lemieux je upisao pogodak i dvije asistencije. Zanimljivo, i tada su Penguinsi slavili s 5:0, protiv Toronta.

Crosby se nakon utakmice ispričao za "pogrešan izbor riječi" dok je slavio pogodak, priznavši: "Nisam to mogao držati u sebi."

S povratkom Sida, Penguinsi od vrlo dobre postaju odlična momčad, možda i glavni kandidati za naslov. Sada im "samo" preostaje pobrinuti se da Crosby ostane na ledu, kako zbog samih Penguinsa, tako i zbog NHL-a kojem treba zvijezda i igračina poput Crosbyja.

NHL, 21. studenoga: Philadelphia - Carolina 2:4, Pittsburgh - NY Islanders 5:0, Washington - Phoenix 4:3, Columbus - Calgary 4:1, Montreal - Boston 0:1, Florida - NJ Devils 4:3, Dallas - Edmonton 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 17:43
    pittsburg je u svakom slucaju bio jedan od favorita za osvojit cup a sad su im samo sanse porasle..a meni se osobno malkin po igri najvise svidja od svih navedenih...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 17:04
    Uopce nije bahato-Crosby ima dva najvrijednija trofeja u svijetu hokeja:Stanley Cup i zlatnu olimpijsku medalju a Ovechkin nema i dok god je takvo stanje Sid je korak ispred!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 16:43
    ti gleda utakmicu?? haha,ajde ne lazi,neki dan si pita kako se gleda hokej i priko kojih kanala sinko crni...i ne kaze se oveckin,nego ovechkin...tupko jedan..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 15:49
    haha a jesi sam sebe sad pokopal, ne kaže se niti neznas, nego ne znas ;))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 15:21
    ovaj calgary je zapeo u proslom desetljecu, nazalost...
    Obrisan korisnik