Ostali sportovi

Sam Bradford kao spasitelj St. Louisa

Piše:Tomislav Viduka • utorak, 22.11.2011.
Sam Bradford kao spasitelj St. Louisa

Budućnost NFL-a je u rukama dodavača. I budućnost NFL organizacija je u njihovim rukama. Kakva je budućnost jedne od najuspješnijih sportskih liga na svijetu? Sportnet vas kroz tri članka u tri dana uoči američkog "Dana zahvalnosti" upoznaje s quarterbackovima koji su u ligu ušli u protekle tri godine i na kojima će biti teret uspjeha organizacija koji vrijede stotine milijuna dolara...

New Orleans je sezonu ranije napokon dobio neko malo zadovoljstvo nakon užasa koji je u njemu prouzročila Katrina, a na draftu 2010. su stvari kao i uvijek bile vruće i najavile još jednu zanimljivu sezonu. Osim silnih obrambenih igrača na čelu sa monstruoznim Ndamukongom Suhom izabrani su i neki zanimljivi dodavači. Pa pogledajmo o kome je riječ.

2010. – Sam, Tim i ostali

U draftu prije sezone koju je obilježio povratak Cheeseheadsa iz Wisconsina s Aaronom Rodgersom na čelu izabrana je tek jedna velika nada na mjestu dodavača. Prvi izbor čitavog drafta bio je Sam Bradford za St. Louis Ramse. Ali nije nedostajalo novaka na toj poziciji iznad čijih glava i do dan danas stoje upitnici. Jimmy Clausen u Panthersima, Colt McCoy u Brownsima i naravno Tim Tebow u Denver Broncosima, ljudi su koji do današnjeg dana nisu postali potvrđena imena. Ili barem ne u potpunosti dokazani igrači, ali o tome možemo i malo kasnije.

Sam ne može sam

Sam Bradford došao je u St. Louis kao spasitelj franšize koja od početka tisućljeća i poraza protiv tada skoro nepoznatog Toma Bradyja u Super Bowlu tone konstantnom brzinom. Vlasnici kluba nikako nisu uspijevali niti tradeovima niti draftovima dobiti zadovoljavajuća rješenja za čitavu momčad i svakako se činilo da će Bradford uz probijača Stephena Jacksona biti taj tajni sastojak za uspjeh. Tu slutnju pojačala je igra mladog dodavača koji je svojim briljantnim izdanjima Ramse držao u igri za doigravanje gotovo čitavu prošlu sezonu.

Ali početkom tekuće sezone plošnost igre St. Louisa došla je do izražaja. Naime, ozljedom Jacksona postalo je jasno kako njegov tim ne može zaprijetiti protivnicima probijanjem i Bradford je bio pod mnogo većim pritiskom nego što je navikao uz svog prvog probijača. Zatim se ozlijedio i Bradford i momčad je vrlo lako skliznula prema jednom od najgorih omjera lige. Međutim ne treba brinuti za Bradfordovu budućnost, jer ukoliko se Ramsi stabiliziraju i postanu opasni 'na oba kolosijeka' i njegov će talent ponovno doći do izražaja.

Biti ili ne biti...

Sutra čitajte

Na draftu 2011. kao prvi izbor izabran je talentirani Cam Newton, nova nada Carolina Panthersa, ali je iz drugog plana uskočio Andy Dalton...

"...U ofenzivnoj shemi Cincyja vrlo vješto kombiniraju Daltonove sposobnosti sa čvrstom igrom obrane što za sada mladog dodavača čini jednim od najvećih iznenađenja ove sezone."

Od njegovih ostalih vršnjaka Jimmy Clausen je, kako se čini, svoju priliku prokockao u redovima Panthersa, a Colt McCoy i njegovi Brownsi muku muče sa svojevrsnim psihološkim raspadom unutar momčadi. Iako je prošle sezone imao nešto slabije statistike (postotak ostvarenih dodavanja, QB rating i omjer polaganja naprema presječenim loptama) u jednakom broju utakmica koliko je odigrao i ove godine pritisak i očekivanja sada su veći i čini se kako ih bez doprinosa probijača McCoy ne može ostvariti.

It's Tebow time

Nisam zaboravio ni posljednjeg čovjeka koji je naveden nekoliko redaka ranije, ali što napisati o Timu Tebowu? Vjerojatno bi bilo najpametnije posvetiti mu čitav članak ili rubriku s obzirom na to koliko se pojavljuje na naslovnicama američkih medija i koliko se pomno prati svaki njegov korak. Tebow je za početak junak gotovo čitave američke nacije i to ne toliko zbog svojih igračkih vještina koliko zbog svog karaktera, sposobnosti da inspirira i vodi druge i naravno vjere u Boga. Tim je prije svega savršen primjer onoga što bi u američkim očima Amerikanac trebao biti.

I baš zbog toga svi žele da uspije koliko god okolnosti bili protiv njega. Zamjera mu se štošta, ali najviše se sumnja u njegovu sposobnost da konstantno baca loptu i pogađa svoje hvatače kada je na to prisiljen. Može li Tim biti QB Broncosa dugoročno? Osobno sumnjam, ali nadam se da će kao i mnogo puta do sad All American Tim postići nešto neočekivano i čudesno. Jer za njega je tako lako navijati makar i ne igrao za vašu momčad.

(foto: wikipedia.org, autor: Blueag9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 20:55
    Evo nekih viceva o Timmyju: http://www.jokes4us.com/celebrityjokes/timtebowjokes.html
    Obrisan korisnik