Košarka

Cibona nastavila pad

Ivor Krapac • utorak, 22.11.2011.
Cibona nastavila pad
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cibone pretrpjeli su treći poraz u posljednjih sedam dana, kao i prethodna dva, ponovno s više od 15 poena zaostatka. Poslije Gravelinesa i Budućnosti, protiv momčadi Josipa Vrankovića slavio je i Hapoel iz Jeruzalema, koji se u drugom kolu skupine A prvog kruga Eurokupa pokazao prejakim na domaćem parketu...

Ako je suditi po prikazanom u prva dva kola, Cibona će svoj ovosezonski europski put završiti pet dana prije Božića, nakon posljednjeg kola prvog kruga Eurokupa. Do kraja je, doduše, ostalo dovoljno vremena, pred njima su još četiri utakmice, no Cibosi u prva dva nastupa nisu prikazali puno - Gravelines ih je prije sedam dana u Zagrebu nadjačao s 30 razlike, dok su ovog utorka pali sa 16 poena zaostatka u Jeruzalemu, s 89:73 u korist domaćeg Hapoela.

Bila je to utakmica u kojoj je domaća momčad otišla do visoke prednosti serijom od 20:0 potkraj prve i u prvoj polovici druge četvrtine, s kojom su pobjegli do 35:16. Cibona je vratila nadu u trećoj četvrtini, u 27. minuti smanjili su na samo 60:53, ali s Hapoelovom serijom od 7:0 za 67:53 na ulasku u posljednjih deset minuta, izraelski predstavnici ponovno su se našli u mirnijim vodama. U posljednjoj dionici im pobjeda više nije bila ugrožena.

Početkom susreta, Cibosi su držali korak s domaćom momčadi kroz prvih deset minuta, bez većeg odmaka na bilo kojoj strani. Momčad Josipa Vrankovića je do najviše prednosti došla u petoj minuti, s pet uzastopnih Chaseovih poena na putu do 9:5, ali sa svojom mini-serijom od 5:0, Hapoel se ubrzo vratio i u završnici prve četvrtine zapoeo seriju s kojom će gurnuti hrvatske predstavnike u veliki minus.

Nakon što je Damjan Rudež nešto više od minutu do kraja prve dionice ubacio za Cibonino vodstvo sa 16:15, Vrankovićeva momčad do sredine druge četvrtine više nije zabila baš ništa, ponajprije zbog vlastitih pogrešaka i promašenih šuteva, što su domaći obilato naplatili na drugom kraju parketa. Predvođeni Gunyjem Izraelyjem, koji se u tom razdoblju istaknuo sa sedam poena, Hapoel je velikom serijom od 20:0 stigao do 35:16 pet minuta do kraja prvog poluvremena, gurajući Cibose u rupu iz koje se izvlači jako teško.

U preostalom dijelu druge četvrtine, poslije dva Vrankovićeva potrošena time-outa s kojima je pokušao vratiti svoju momčad na pravi put, Cibona je barem usporila vlastiti pad. Tomislav Zubčić ubacio je dvije, a Rudež jednu tricu, dok se Andrija Žižić pridružio s osam poena, uglavnom iz slobodnih bacanja, na putu do 47:33 za Hapoel nakon prvih 20 minuta.

S pet poena u prve dvije minute treće dionice, Brian Randle vratio je svoju momčad na 19 poena prednosti (54:35), da bi iza toga Cibosi ušli u svoje najbolje razdoblje u ovom susretu, prvo pravo nakon solidno odrađenih prvih deset minuta. Igrači Hapoela su vrlo brzo iskoristili bonus, pomogla je i tehnička pogreška Elishaya Kadira u 24. minuti, a s mirnom rukom Žižića, Rudeža i Davora Kusa iz slobodnih bacanja, gostujuća momčad stigla je ispod -10.

Nešto manje od tri minute do kraja treće četvrtine, na semaforu je stajalo 60:53, ali u preostalom razdoblju uoči ulaska u posljednjih deset minuta Cibona više nije zabila ništa. Nije nedostajalo prilika, no u četiri napada, Kus je promašio za dvicu, a Chase za tricu, dok je Rudež pomogao domaćima prekršajem u napadu, da bi Chase zaključio te napadački slabije minute izgubljenom loptom, što su Hapoelovi igrači kaznili sa 7:0 za 14 razlike prije završne dionice.

S dobrim početkom posljednjeg perioda igre, uz odmak do 74:55 u 34. minuti, domaća momčad riješila se svih briga u lovu na pobjedu. Do kraja im je preostalo jedino hvatati što veću razliku, ali za djelomičnu utjehu za Cibose, Hapoel nije otišao dalje od 19 poena prednosti, okončavši utakmicu s +16 u svoju korist.

Najefikasniji igrač pobjednika bio je Brian Randle (16 poena), dok se Jarvis Varnado pridružio s 13 poena i sedam skokova. Yuval Naimy dodao je 12 poena i šest asistencija.

Cibose je predvodio Andrija Žižić (16 poena, sedam skokova), Davor Kus ubilježio je 12 poena i četiri asistencije, a Damjan Rudež 11 poena. No, i Kus i Rudež imali su slab šut iz igre, Kus 2/9, a Rudež 2/6, dok su većinu poena zabili iz slobodnih bacanja.

Cibona će sljedeći nastup u Eurokupu imati idućeg utorka, ponovno u gostima. Očekuje ih put u Ukrajinu, gdje će ih dočekati Doneck.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hapoel Bank Yahav Jerusalem89:73Cibona
Gravelines Dunkerque78:53BC Doneck
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hapoel Bank Yahav Jerusalem89:73Cibona
Gravelines Dunkerque78:53BC Doneck
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 14:48
    pad će trajati sve dok je na klupi ĐOUK! opet smo imali manje skokova i asista od protivnika. tako se ne može pobijediti niti jedna, iole ozbiljna ekipa u europi! chase je qrac od playa...pa zubo i kus su imali sinoć više asista od njega. a obranu uopće nemamo-to me najviše brine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 23:41
    joke ko te gura...al nemaš potrebnu inteligenciju ni sposobnost za glavnog trenera...emr nisi prošo pomoćnu klupu a bogami ni jugo-srpsku školu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 23:16
    Kus nakon prvog treninga sa momcadi igra po 30 min po susretu. Definitivno genijalan trener je joke! Ili je Kus za sve igrace televizija u bolji. Hm cemu onda ovi ameri?
    Obrisan korisnik
  • vlacng22.11.2011. u 20:35
    Nema igre nema rezultata¨!
    vlacng
  • Obrisan korisnik22.11.2011. u 20:23
    da se phil jackson reaktivira i da vam dođe, ne bi vam ni on pomoga..
    Obrisan korisnik