Nogomet

Beckham: "Nisam razgovarao sa PSG-om"

Antonija Pavlić • srijeda, 23.11.2011.
Beckham: "Nisam razgovarao sa PSG-om"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Premda je Pariz jedno od vjerojatnih sljedećih odredišta Davida Beckhama, bivši engleski reprezentativac i član LA Galaxyja zasad nije želio potvrditi nikakve kontakte sa PSG-om. No, zato je još jednom ponovio gdje bi najviše želio završiti karijeru.

Ugovor Davida Beckhama i LA Galaxjya neminovno se bliži kraju. Prošloga je vikenda Becks sa svojom momčadi proslavio naslov američkog prvaka te će u narednim tjednima morati donijeti tešku odluku - ostati u sunčanome LA-u ili se ponovno okušati u vrhunskom europskom nogometu.

Ako se odluči vratiti na europske nogometne "pašnjake", najvjerojatnije je da će obući dres Paris Saint Germaina. Postalo je to jasno nakon što se iz utrke povukao Tottenham, priznavši kako Beckhamu ne može garantirati mjesto u prvoj postavi, odnosno regularno igranje.

Još jedan interesent iz Premiershipa jest novi prvoligaš QPR, ali teško je vjerovati da bi Beckham, kada bi se i odlučio vratiti, odabrao klub bez prevelikih ambicija. "Fantastična desnica" želi posljednji puta obući dres nacionalne vrste, a premda mu Fabio Capello ponavlja da "ne sanjari", slavni engleski nogometaš i dalje ne gubi nadu u odlazak na Europsko prvenstvo.

Međutim, o odlasku u PSG za sada još ne želi pričati. Tako je demantirao svaki ozbiljan kontakt s pariškim klubom, odnosno njihovim sportskim direktorom Leonardom. "S Leonardom nisam razgovarao. Poslao mi je poruku u kojoj mi je poželio sreću, ali o prelasku u PSG nismo pričali."

Ali u nastavku razgovora za Sky Sports dao je naslutiti kako je to najrealnija opcija. Ako mu njegov "matični" klub ne ispuni jednu veliku želju. "Uvijek sam govorio kako bih se čudno osjećao da u Engleskoj nastupam za bilo koji klub osim Manchester Uniteda. Od dječačkih dana želio sam obući njihov dres, igrati za United i tamo završiti karijeru."

"Otišao sam u Real, ali još sam uvijek Unitedov navijač pa bi mi stoga bilo pomalo neugodno igrati za drugu englesku ekipu. Ne vjerujem da će se to dogoditi, ali opet - tko zna."

Bez obzira na interes sa svih strana Europe, Beckham ipak razmišlja i o ostanku u SAD-u. Supruga Victoria u Los Angelesu je otvorila salon, a njegova djeca krenula u školu. Promjena bi utjecala na cijelu obitelj Beckham. "Jedna od opcija je i ostanak u Galaxyju", rekao je te se osvrnuo na mogućnost posudbe. "Prije nekoliko godina otišao sam na posudbu u Milan kako bih ostao u engleskoj reprezentaciji i išao na Svjetsko prvenstvo. No, ubrzo potom ozlijedio sam Ahilovu tetivu. Mislim da je faktor tome bilo igranje toliko mnogo nogometa u tako malome razmaku."

Ovoga vikenda njegov je trenutačni klub podigao pehar MLS Cupa, prvi poslije 2005. godine. "Osvajanje ovoga naslova bio je zadnji komadić slagalice. Uvijek sam govorio da sam izvan terena postigao sve što sam želio; podigao MLS-ov rejting, potaknuo rast i interes mladih igrača. Nisam mislio da će se to tako brzo ostvariti i zbog toga sam jako ponosan. Sada se tomu pridružio i trofej koji sam primio protekloga vikenda."

"Uvijek sanjam o igranju za Englesku. Svaki puta kada igram, ponosan sam. Bih li ponovno obukao nacionalni dres? Volio bih. Hoću li ponovno obući nacionalni dres? Tko zna, no to je ipak jedan od razloga zašto se nisam oprostio od igranja međunarodnog nogometa", zaključio je razgovor mislima o Gordom Albionu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!