Zimski sportovi

Noć gostiju u NHL-u

Vedran Babić • srijeda, 23.11.2011.
Noć gostiju u NHL-u

U noći s utorka na srijedu odigrane su samo tri NHL utakmice i u sve tri pobjede su ostvarili gosti. Najuvjerljiviji bili su Toronto Maple Leafsi, koji su sa 7:1 deklasirali Tampu, a efikasni su bili i Edmonton Oilersi u Nashvilleu...

Pobjedom nad Tampom 7:1 hokejaši Toronto Maple Leafsa probili su se na drugu poziciju Istoka, a utakmicu su obilježili pogodak već u 41. sekundi Clarkea MacArthura, koji se vratio nakon ozljede, te prvi NHL pogodak novaka Joea Colbornea u drugoj trećini.

Rano vodstvo Leafsa Tampa je anulirala u devetoj minuti (Lecavalier), no u samoj završnici prve trećine pala je u zaostatak od dva gola nakon što su s igračem više precizni bili Connolly i Bozak. Colborne je u drugoj trećini povisio na 4:1, a Bozak, Lupul i Crabb u posljednjem periodu postavili konačnih i visokih 7:1.

Gledajući samo broj udaraca na gol, utakmica je bila prilično izjednačena. Leafsi su čak zapucali dva puta manje (26-28), no zato je njihov vratar Gustavsson prikupio 27 obrana, osam više od Rolosona i Garona zajedno.

Slična slika viđena je i u Nashvilleu gdje je domaćin sa 6:2 izgubio od Edmonton Oilersa iako su obje momčadi imale jednaki broj udaraca (32). Oilersi su utrli put prema pobjedi već u prvoj trećini kada su postigli tri pogotka (Horcoff, Hemsky, Eberle). Početkom posljednje trećine pitanje pobjednika definitivno je riješio Eberle svojim drugim pogotkom, a do kraja su Predatorsi uspjeli samo ublažiti poraza s dva pogotka (Tootoo, Blum).

Naposljetku, Los Angeles Kingsi su s 3:2 pobijedili St. Louis Bluese pogotkom Mitchella šest minuta prije kraja utakmice. Prethodno su domaćini poveli već u drugoj minuti susreta (Steen), no Kingsi su preokrenuli pogocima Kopitara i Richardsa. Na 2:2 izjednačio je, samo minutu i pol prije već spomenutog Mitchellova gola, Sobotka.

NHL, utorak 22. studenoga:
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2:3, Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 1:7, Nashville Predators - Edmonton Oilers 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!