Rukomet

Kamenica: "Mogli smo osvojiti i više bodova"

Ivana Strahija • četvrtak, 24.11.2011.
Kamenica: "Mogli smo osvojiti i više bodova"

Trener Nexea, Kasim Kamenica, bio je izuzetno zadovoljan izvedbom svojih rukometaša u borbi s Lovćenom, smatra to uvertirom za važni ogled u subotu protiv Bešiktaša.

"Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača, posebno nakon teškog gostovanja u Banja Luci. Najvažniji u ovom trenutku jest njihov potpuni i kolektivni angažman", kazao je nakon pobjede nad Lovćenom u Našicama trener Nexea Kasim Kamenica. On je za utakmicu, osim pobjede, postavio još neke ciljeve, pa je tako odmorio svoje glavne šutere, Sliškovića i Markotića, a veću su minutažu dobili Barišić-Jaman i Kedžo.

Posebno je zadovoljio Barišić-Jaman, smatra Kamenica: "Nakon dugo vremena, odigrao je odlično, strijelac živi od golova i ovo bi mu trebala biti velika motivacija za dalje."

Vezane vijesti

Kad podvuče crtu pod do sad odigrane utakmice Regionalne lige, Kamenica kaže: "Smatram da smo mogli osvojiti i više bodova, ekipa smo koja ima najviše remija, a u bodovanju u kojem je pobjeda vrijedna tri boda to se strašno osjeća. Mislim da je naš najveći problem u glavama igrača, koji nisu vjerovali da se mogu tako ravnopravno nositi sa svim protivnicima u SEHA ligi, od kojih neki imaju mnogo veće budžete."

U takvoj konstelaciji snaga, našička je prednost bila: "Dobro smo se pripremili i mlada smo ekipa. Sad je iza nas saznanje da možemo ravnopravno protiv svakoga, igrali smo neriješeno i protiv Zagreba i protiv Metalurga, pa ćemo biti još i bolji." Kamenica žali zbog poraza protiv Tatrana: "Ta bi nam pobjeda donijela dobar temelj za plasman među četiri najbolje ekipe. No, još je dovoljno utakmica pred nama i ako nas posluži zdravlje te atmosfera u ekipi ostane na razini, te ukoliko dvije domaće utakmice, protiv Crvene zvezde i Izviđača, možemo još mnogo toga pokazati."

U proljeće će Nexe imati i nešto bolji raspored jer igra više utakmica kod kuće. "Ja sam svakako optimist, no neću pred ekipu stavljati nikakav imperativ. Pokušat ćemo protiv svakoga odigrati maksimalno."

U SEHA ligi Nexeu predstoji mala pauza zbog obaveza u europskom natjecanju, igra se naime treće kolo Kupa EHF-a: "To su za nas utakmice sezone, jer se u zadnje tri godine u trećem kolu EHF kupa opraštamo od Europe. Sad je pred nama nešto lakši ždrijeb, iako je Bešiktaš dosta uigrana ekipa", kaže našički trener.

Turke Našičani namjeravaju pobijediti dvaput, planira Kamenica: "Mi međutim moramo, zbog rejtinga hrvatskog rukometa, preuzeti blagu titulu favorita. U prvoj utakmici, u Našicama, kanimo napraviti pozitivan rezultat, kako bismo što mirnije mogli u Istanbul. Turci kod kuće znaju biti nezgodni, ali ćemo i tamo ići po pobjedu."

Prvu utakmicu trećeg kola Kupa EHF-a, u Našicama, Nexe i Bešiktaš igraju ove subote od 19 sati.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!