Zimski sportovi

NHL: St. Louis zaustavio Crosbyja

Tomislav Pacak • četvrtak, 24.11.2011.
NHL: St. Louis zaustavio Crosbyja

Nakon briljantne povratničke utakmice u utorak protiv Islandersa, kada je zabio dva pogotka i tomu pridodao dvije asistencije, Sidney Crosby brzo je saznao da ipak neće sve ići tako glatko nakon skoro godinu dana pauze. St. Louis se osladio bodovima u Pittsburghu...

Čak sedam utakmica otišlo je noćas u produžetak, što će reći da je posvuda bilo zanimljivo, napeto i izjednačeno.

Jednu takvu utakmicu vidjeli su i gledatelji u Pittsburghu gdje su Penguinse, osokoljene povratkom Crosbyja i "petardom" protiv Islandersa, na zemlju spustili St. Louis Blues pobjedom od 3:2 u produžetku.

Gosti su sjajno zaustavili Crosbyja, a Alex Pietrangelo pobrinuo se za pobjednički pogodak u zadnjoj minuti produžetka čime je prekinuo niz od šest domaćih trijumfa Pingvina.

I kanadski centar priznao je da su gosti zasluženo upisali bodove: "U prve dvije trećine nismo igrali dobro, nema objašenjenja ni isprika. Bili smo nadigrani; u posljednjem periodu smo malo više stisnuli, zabili dva pogotka, ali nismo zaslužili bolji rezultat."

Spor start već je daleka prošlost za prvake iz Bostona koji su u Buffalu upisali 10. pobjedu u nizu. U čvrstoj utakmici koja je zbog "nedovršenih računa" iz utakmice od prije 11 dana imala play-off intenzitet, Bruinsi su slavili nakon raspucavanja u kojem je Benoit Pouliot zabio pobjednički penal u petoj seriji.

Boston se dva puta vraćao iz zaostatka od dva pogotka razlike, predvođen Tylerom Seguinom koji je zabio pogodak uz jednu asistenciju. T.J.Brennan zabio je za Sabrese svoj prvi NHL pogodak - u prvoj NHL utakmici, no nije bilo dovoljno za više od boda protiv "vrućih" prvaka.

NHL, 23. studenoga: Buffalo - Boston 3:4 (SO), New Jersey - Columbus 2:1 (SO), NY Islanders - Philadelphia 3:4 (pr.), Pittsburgh - St. Louis 2:3 (pr.), Washington - Winnipeg 4:3 (pr.), Carolina - Montreal 3:4 (SO), Detroit - Calgary 5:3, Florida - NY Rangers 2:1, Minnesota - Nashville 3:2, Dallas - LA Kngs 3:2 (pr.), Phoenix - Anaheim 4:2, Colorado - Vancouver 0:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 20:57
    Hoćemo smjenu Sacca u Coloradu!!
    Obrisan korisnik