Košarka

Androić: "Ford je unio pozitivnu energiju"

Ivor Krapac • petak, 25.11.2011.
Androić: "Ford je unio pozitivnu energiju"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon slabog početka sezone, košarkaši Zagreba CO su posljednjih tjedana ušli u pozitivan niz, a nova "žrtva" u toj seriji bili su Brose Basketsi iz Bamberga. Iako nije bio zadovoljan baš sa svime što je njegova momčad odigrala, Vladimir Androić mogao je biti sretan zbog onog najvažnijeg, druge euroligaške pobjede, do koje su stigli bez obzira na nekoliko upitnika uoči utakmice...

Za razliku od vrlo blijedog izdanja u listopadu u Bambergu, kada su izgubili s 31 razlike, hrvatski prvaci pokazali su sasvim drugačije lice u novom ogledu s Brose Basketsima, ovog puta u zagrebačkoj Areni. Mravi danas igraju puno bolje nego prije mjesec dana, a predvođeni Joshom Heytveltom, koji je početkom sezone bio daleko od prave forme, uz dobru pratnju Krune Simona i Marija Kasuna, pobrinuli su se da u zagrebačkoj Areni to izgleda sasvim drugačije nego u Njemačkoj.

Posebna priča bio je T.J. Ford. Iako će pravi plodovi dovođenja 28-godišnjeg američkog razigravača tek doći, naravno, osim ako se ne prekine NBA lockout pa napusti Mrave, Ford se već u prvoj utakmici predstavio s deset asistencija, pokazujući da može napraviti ono što organizator igre i treba raditi. Poeni nisu bili potrebni da za 13 minuta na parketu u četvrtak bude među najboljima u momčadi.

50 skokova

Vezane vijesti

Na putu do +12 u Areni, Mravi su bili izrazito skakački raspoloženi, s prednošću od 50-37 u tom segmentu. "Oni igraju bez puno organizacije, s dosta šuteva i dosta promašaja. Simon tu puno pomaže, na svakoj utakmici skakački daje prilično velik doprinos pa to nije bilo iznenađenje", kazao je Androić.

"Moram zahvaliti igračima i čestitati im na izvanrednoj borbenosti i energiji koju su uložili da bismo dobili ovu utakmicu. Zahvalan sam i publici koja je u određenim trenucima bila na visokom nivou, ljudi koji su došli su nas dobro podržali", osvrnuo se nakon pobjede Vladimir Androić: "Odigrali smo napadački dosta dobro, iako je bilo i slabijih razdoblja, a obrambeno smo uspjeli svesti na solidan nivo broj primljenih poena protiv brze momčadi kao što je Brose".

"Neke stvari nisu bile na razini, ali i to je sastavni dio utakmice", dodao je trener Mrava: "Bilo je napadački crnih trenutaka, pogotovo krajem prvog poluvremena s nekoliko napada koji nisu bili na nivou, pa i u drugom poluvremenu kada ni oni ni mi nismo zabijali. Nismo dobro reagirali na njihov pritisak, malo smo se udaljili od koša, nekoliko puta nam je lopta ostala u rukama do kraja napada, a bilo je i nekoliko teških šuteva".

Ipak, u završnici utakmice Zagreb je odigrao dobro, a na putu do pobjede istaknuo se i Ford, koji je Androića ugodno iznenadio: "Igrao je neusporedivo bolje nego sam očekivao, ipak je tek došao i prošao kroz promjenu vremenskih zona, no možda će to kasnije doći još više do izražaja. Unio je pozitivnu energiju u momčad, donio nam je smiješak, još se nije uklopio u ovu ekipu ni upoznao s ljudima, a već je imao 10 asistencija. S time smo već podigli momčadski nivo asistencija na 20-ak, a zbog njega je i Heytvelt dolazio u bolje pozicije za šut".

"Svaka čast i Heytveltu i Kasunu, pogotovo jer je Kasun bio praktički bez treninga, dok je Heytvelt imao problema s leđima. S posljednjeg treninga sam ga morao praktički otjerati i reći mu da sutra nije posljednja utakmica i da ne treba forsirati. Doprinos njih dvojice bio je jako velik pogotovo zbog tih problema koji su ih pratili, tek su izašli iz ozljeda", dodao je Zagrebov trener, ističući da je Kasun bio i pod velikim upitnikom za nastup, s mogućnošću da umjesto njega u sastav upadne Miralem Halilović - no, to ipak nije bilo potrebno.

Nedjelja u Kragujevcu

Zagreb će iduću utakmicu igrati u nedjelju kod Radničkog u Kragujevcu, a trener očekuje nastavak pozitivnog niza: "U ovakvim utakmicama počinjemo imati obvezu i moramo prihvatiti da ćemo biti favoriti."

"Kada smo rekli Fordu da ćemo putovati osam sati, bio je iznenađen kuda to idemo", kazao je Androić o novom Amerikancu u redovima Mrava, koji će se tek trebati priviknuti na autobus.

Gostujući trener Chris Fleming nije imao razloga za sreću - nakon što je njegova momčad prošlog tjedna kod kuće iznenadila Panathinaikos, u Zagrebu nisu uspjeli ponoviti takvu predstavu. "Naš tempo u prvom poluvremenu više je odgovarao njima, bili smo pasivni i cijelo vrijeme u minusu. U drugom poluvremenu smo to popravili, ali nismo napravili dobar posao u obrani pick&rolla", kazao je Fleming: "Ne mogu ni opisati koliko sam razočaran razinom truda moje momčadi u ovoj utakmici".

Mravi su na putu do pobjede imali čak 50 skokova, a trener gostiju je razlog za to našao i u izdanju svoje momčadi. "Kako smo šutirali, time ne možemo biti iznenađeni. Da smo igrali agresivno i nešto zaustavili u obrani bilo bi nam lakše. Ne možete zabijati šuteve ako ste pasivni, onda će svaki biti težak", zaključio je Fleming, dodajući da skida kapu Heytveltu zbog šuteva koje je pogodio, a bilo je i teških, ali i Damiru Mulaomeroviću, čiju je ulogu u organizaciji igre vidio važnijom od one Fordove.

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 10:59
    Ja zato ni ne gledam tu sprdačinu od televiziju. Kada bi imali prijenose nogometa ili rukometnog prvenstva na RTL-u, TV na mute i slušao prijenos sa HR-2.... P.S. Inače, Karamarku svaka čast, sada mu klub bar na nešto liči a ne kao pred mjesec-dva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 19:29
    he he. zato nas čekaju burne rasprave nakon prvog podbacivanja nove, prolongirane sezone. i ti si u inkognito modusu, štediš se za NBA debate vidim. svrati na NBA topic, tamo ubijamo tugu trenutno. ima zanimljivih pizdarijica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 11:42
    Di si ti brzopotezni,nema te nikud? Ovo kako je lockout slabo nesto pises, neman s kin razglabat o NBA dan i noc :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 11:04
    odlično si to primjetio. Baš sam išao pogledat. Tragedija sportskog novinarstva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2011. u 10:42
    Možda nekima smiješno, ali još da su doveli D-Rose - a kao što se pisalo. Šalu na stranu...bravo Zagreb.
    Obrisan korisnik