Zimski sportovi

Red Wingsi zaustavili prvake

Ante Jukić • subota, 26.11.2011.
Red Wingsi zaustavili prvake

Nakon jednodnevne pauze zbog američkog Dana zahvalnosti, nastavljeno je natjecanje u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Noćas je na rasporedu bilo čak 13 utakmica, tako da uzbuđenja i zanimljivih rezultata nije nedostajalo.

Derbi večeri odigran je u Bostonu, gdje su na megdan zahuktalim Bruinsima doputovali stari dobri Red Wingsi. Domaćini su u ovaj dvoboj ušli s nizom od deset uzastopnih pobjeda i prilikom još malo se približiti klupskom rekordu (14 vezanih pobjeda u sezoni 1929./1930.), no gosti iz Detroita, predvođeni sjajnim vratarom Jimmyjem Howardom (41 obrana), pokvarili su zabavu u TD Gardenu.

"Regularni" dio utakmice završio je rezultatom 2:2 (Filppula i Dacjuk strijelci za Red Wingse, Paille i Bergeron za Bruinse), a s obzirom da u dodatnih pet minuta nije bilo pogotka, pitanje o pobjedniku riješeno je izvođenjem kaznenih udaraca. Jedini strijelac za Bruinse u raspucavanju bio je Horton, dok su s druge strane uspješni bili Dacjuk i Bertuzzi, čiji je pogodak u trećoj seriji ujedno spustio i zastor na ovu uzbudljivu utakmicu. Red Wingsima je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda i, što je zanimljivo, tek prvo raspucavanje u sezoni.

Slavljem u Bostonu, Red Wingsi su se savršeno uklopili u sjajnu večer za goste, koji su slavili u čak devet utakmica.

Možda i najviše od svih noćašnjih rezultata odjeknulo je 6:3 slavlje NY Rangersa u Washingtonu. Dva gola za goste postigao je Fedotenko, po jedan su dodali Gaborik, Anisimov, Boyle i Richards, dok su strijelci za Capitalse bili Brouwer, Carlson i Ovečkin.

Šest "komada" na gostovanju zabili su i Chicago Blackhawksi, koji su se pridružili klubu "I ti možeš pobijediti Anaheim Duckse". Iako su u posljednju trećinu ušli s s dva gola prednosti, Ducksi su još jednom razočarali svoje navijače, pred čijim se očima u završnih 20 minuta odvijao pravi horor. Po dva pogotka Sharpa i Toewsa ekspresno su Hawkse odvele s 2:4 na 6:4, i od tog šoka domaćini se više nisu oporavili. Sve što su Ducksi napravili do kraja utakmice bio je pogodak Perryja u samoj završnici, za konačnih 6:5. Junaci pobjedničke momčadi bili su već spomenuti Sharp, koji je upisao hat-trick, i Toews (dva pogotka i tri asistencije), dok je dvostruki strijelac za Duckse bio Ryan.

Po dva pogotka za svoju momčad noćas su postigli još Giroux, Nugent-Hopkins, Nystrom i Nash. Philadelphia je na svom ledu s 3:1 bila bolja od Montreala, Edmonton je sa sjajnim igrama (pobjeda 5:2) nastavio na gostovanju kod Minnesote, Toronto je nakon raspucavanja proslavio 4:3 pobjedu u "dvorištu" Dallas Starsa, dok je probuđeni Columbus kod kuće s 5:1 "isprašio" Buffalo.

Aktualni doprvaci, Vancouver Canucksi, s čistih su 5:0 projurili Phoenixom, gdje uzbuđenja nije bilo ni približno kao u susjedskom derbiju Floride i Tampe. Dvoboj u Sunriseu nakon velike je borbe pripao gostima, a čovjek odluke bio je Stamkos, koji je u trećoj minuti produžetka pogodio za konačnih 2:1.

Pogodak Sykore bio je dovoljan New Jersey Devilsima za slavlje na gostovanju kod posrnulih susjeda s Long Islanda, kojima je ovo bio osmi poraz u posljednjih deset utakmica. Winnipeg Jetsi su s 3:1 slavili u Raleighu, dok su u preostala dva susreta ove bogate večeri domaće pobjede upisali St. Louis i Pittsburgh.

NHL, rezultati, 25.11.2011.: Boston - Detroit 2:3 (SO), NY Islanders - New Jersey 0:1, Philadelphia - Montreal 3:1, Minnesota - Edmonton 2:5, Washington - NY Rangers 3:6, Anaheim - Chicago 5:6, Pittsburgh - Ottawa 6:3, Carolina - Winnipeg 1:3, Columbus - Buffalo 5:1, Florida - Tampa Bay 1:2 (OT), St. Louis - Calgary 2:0, Dallas - Toronto 3:4 (SO), Phoenix - Vancouver 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!