Košarka

Vlasnici i igrači postigli načelni dogovor!

Mario Majdić Natrlin • subota, 26.11.2011.
Vlasnici i igrači postigli načelni dogovor!
Foto: EPA

I nakon 149 dana oni sklopiše dogovor... Tako barem prenose svi američki mediji, a isto su na konferenciji za novinare potvrdili David Stern, Billy Hunter i Derek Fisher. Predstavnici igrača i vlasnika imaju načelni dogovor koji većina s obje strane još treba potvrditi, ali i koji bi trebao označiti kraj najmračnijeg razdoblja u NBA košarci još od 1998.

Iako je situacija izgledala prilično loše nakon što su igrači odlučili prekinuti pregovore, raspustiti sindikat i cijeli problem prebaciti na sudove, vlasnici i igrači su nakon nove runde pregovora ipak postigli načelni dogovor oko novog kolektivnog ugovora.

O detaljima samog dogovora Billy Hunter i David Stern za sada nisu željeli govoriti. Radi se još uvijek o neformalnom sporazumu koji prvo mora potvrditi većina NBA vlasnika s jedne i većina NBA igrača s druge strane.

Povjerenik lige potvrdio je kako je namjera lige da sezona krene na sam Božić, 25. prosinca. Svaka bi momčad igrala 66 utakmica regularne sezone.

Dogovor je postignut u prvim satima subote, nakon 15-satnih pregovora koji su održani u petak u New Yorku. Kako bi kolektivni ugovor i formalno bio kompletiran, Derek Fisher i Billy Hunter moraju ponovno okupiti igrače u sindikat i moraju se povući tužbe igrača protiv lige.

Razumljivo je kako je pred NBA-om zgusnuti raspored ukoliko do Božića žele potpisati novi ugovor, otvoriti pripremne kampove i omogućiti kratki prijelazni rok uoči početka nove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mantula26.11.2011. u 23:39
    dollar allmighty radi čuda
    mantula
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 20:07
    Nogomet, kosarka... To je postalo sve jebeni business nazalost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 19:55
    a istina,sve je to postao jedan veliki poligon za zgrtanje para...osobno gadljivo mi je vidjeti i cuti ovakva njihova preseravanja da su sve to ucinili samo zbog navijaca i gledatelja,pa da je tako nebi nikada ni krenuli u taj strajk...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 18:24
    A u nogometu je kao drugačije? Igračima i klubovima više ništa nije sveto osim love. Igrači prelaze bez problema u redove najžešćih suparnika, ucjenjuju klubove koji su ih nogometno odgojili, odbijaju trenirati i igrati ako im se ne dozvoli transfer. Klubovi prodaju sve što mogu, stogodišnja imena... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Pezer26.11.2011. u 17:54
    slazem se s tobom...Kad gledam nogomet dosta mi je zao kad vidim kako je kod nekih igraca stalo do novca itd. i puno vise pratim događanja u nogometu dok iskreno u NBA me to nimalo ne zanima samo mi je uzitak gledati te utakmice...
    Pezer